Τζέφρυ Πάιατ : Το δημόσιο ευχαριστώ στον Βασίλη Κικίλια και τον Κυριάκο Μητσοτάκη


Σε συνάντηση που είχε ο πρέσβης των ηνωμένων εθνών με τον υπουργό Βασίλη Κικίλια, τον ευχαρίστησε δημοσία και εκείνων αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη τόσο για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν την κατάσταση με την πανδημία, όσο  και για την στενή συνεργασία της Arbott corporation για την συνεργασία της με το ελληνικό υπουργείο υγείας.

Παρακάτω ακολουθούν αναλυτικά ,όλα όσα είπε ο Τζέφρυ Παίατ:

  • Θα ήθελα  να αρχίσω με ένα τεράστιο μήνυμα συγχαρητηρίων προς τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη και ολόκληρο το Υπουργικό Συμβούλιο, για τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα διαχειρίστηκε τόσο αποτελεσματικά αυτή την παγκόσμια πρόκληση της πανδημίας του κορονοϊού. Οι δράσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης έσωσαν ζωές, αλλά έκαναν επίσης και εξαιρετική δουλειά στο να βελτιώσουν τη διεθνή φήμη της Ελλάδας, σίγουρα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αμερικανική Κυβέρνηση.
  • Επίσης να συγχαρώ τον Υπουργό κ. Κικίλια για την ηγεσία του σε αυτή την προσπάθεια, τον Υφυπουργό του, αλλά και τις εκατοντάδες Ελλήνων γιατρών, εργαζομένων σε νοσοκομεία, νοσηλευτών, οδηγών ασθενοφόρων, που είναι οι ήρωες αυτής της ιστορίας τους τελευταίους μήνες.  Αυτή είναι μια ιστορική στιγμή, κάτι που όλοι μας θα θυμόμαστε, αλλά νομίζω ότι όλοι μας στην Πρεσβεία είμαστε τυχεροί που βρισκόμαστε στην Ελλάδα αυτή τη χρονική στιγμή και αισθάνομαι δέος μπροστά στις υπηρεσίες που προσφέρει ο Ελληνικός Τομέας Υγείας.

  • Βρίσκομαι σε στενή επαφή με τον Υπουργό κ. Κικίλια τις τελευταίες εβδομάδες, για μια πληθώρα θεμάτων που σχετίζονται με την ανταπόκριση της Αμερικανικής Κυβέρνησης, το ρόλο των αμερικανικών επιχειρήσεων, της αμερικανικής τεχνολογίας, αλλά και την ανταπόκριση της Ελληνικής Κυβέρνησης και συνεργαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε αυτή την παγκόσμια πρόκληση, γιατί είναι ξεκάθαρα μια πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπισθεί από κοινού.
  • Επιθυμώ να ευχαριστήσω την Abbott Corporation για τη στενή τους συνεργασία με το Ελληνικό Υπουργείο Υγείας. Η Abbott συμβολίζει την παγκόσμια τεχνολογική ηγεσία της αμερικανικής φαρμακευτικής βιομηχανίας και της βιομηχανίας της Υγείας. Αντικατοπτρίζει το καινοτόμο πνεύμα του αμερικανικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος και των μοναδικών ικανοτήτων που έχουν οι αμερικανικές επιχειρήσεις.
  • Πριν λίγες μέρες ακούσαμε τον ανώτατο επιδημιολόγο των ΗΠΑ, Dr. Anthony Fauci, να ευχαριστεί την Ελλάδα για τον ρόλο της ως μιας από τις χώρες που πραγματοποιούν δοκιμές του σκευάσματος Remdesivir της Gilead, ως πιθανού φαρμάκου για τη θεραπεία του κορονοϊού και υπάρχουν τόσα πολλά επίπεδα συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών μας, καθώς εργαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε αυτή την πρόκληση.

 

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ