Ο Τσίπρας στη Λέσβο και η «πορεία προς το λαό»


Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ξεκινήσει το σκληρό ροκ και της περιοδείες στην ελληνική περιφέρεια, αφού παρά τα όσα λέγονται και ακούγονται, στο πίσω μέρος του μυαλού του έχει το ενδεχόμενο εκλογικού αιφνιδιασμού από την πλευρά Μητσοτάκη, ακόμα και μέσα στο 2021.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η σημερινή του επίσκεψη στη Λέσβο, αλλά και η πρόσφατη επίσκεψη – αστραπή στη Μύκονο η οποία όπως γράψαμε από το Newsbomb.gr ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον ΣΥΡΙΖΑ να δείξει ότι μπορεί να παίξει και στην «μεγαλη περιοχή» της ΝΔ.

Ας μην ξεχνάμε ότι στο νησί των Ανέμων τα ποσοστά της γαλάζιας παράταξης ξεπερνούν το 50% και άρα η επίσκεψη και η αποδοχή του Τσίπρα στο νησί δίνει κι ένα ιδιαίτερο πολιτικό αποτύπωμα για την Κουμουνδούρου.

Το πρόγραμμα της επίσκεψής του σήμερα στην Λέσβο έχει ως εξής:

11:00 Συνάντηση με Συλλόγους Αλιέων, στη Σκάλα Καλλονής

12:00 Επίσκεψη στον Αγροτικό – Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Στύψης

13:00 Επίσκεψη σε τυροκομική μονάδα στο Μανταμάδο

18:00 Σύσκεψη με τους φορείς του νησιού με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη και των δημάρχων της Λέσβου, στην έδρα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Η επιλογή του νησιού δεν είναι τυχαία, αφού στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι το «μεταναστευτικό» είναι προνομιακό τους πεδίο για αντιπολίτευση με αφορμή τα επεισόδια που είχαν γίνει το 2020 σε Μυτιλήνη και Χίο. Ο κ. Τσίπρας θέλει να επισημάνει ότι το κόμμα του δεν έχει ξεχάσει τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Το μοτίβο που θα ακολουθήσει ο κ. Τσίπρας στις περιοδείες του το επόμενο διάστημα θα έχει το σύνθημα «πορεία προς το λαό» και επικοινωνιακά παίρνει πάνω του όλο το εγχείρημα. Όπως ο ίδιος έχει τονίσει «Δεν είμαστε από αυτούς που περιμένουν να ωριμάσουν οι συνθήκες. Γιατί πολλές φορές μέχρι να ωριμάσουν οι συνθήκες, μαραζώνουν οι άνθρωποι. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη που μας αναλογεί. Είμαστε πιο ώριμοι από κάθε άλλη φορά. Γιατί μάθαμε από τα λάθη μας».

Γίνεται αντιληπτό ότι για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν υπάρχει ούτε… Αύγουστος, ούτε θερινή ραστώνη. «Μόνο η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις επόμενες εκλογές, έστω και με μια ψήφο, θα ανοίξει το δρόμο για τη Προοδευτική Κυβέρνηση και θα αποτρέψει τις διπλές κάλπες», αυτή την πρόταση που είπε προ ημερών στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του κόμματος, θα την επαναλάβει πολλές φορές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ