Φαρμακευτικές Ινδία: Συνεχής προσοχή στην ποιότητα για να αλλάξει η αντίληψη για τα φάρμακα αυτής της χώρας

Φαρμακευτικές Ινδία: Οι επικεφαλής φαρμακευτικών εταιρειών τις πρώτες μέρες της πανδημίας και κατά τη διάρκεια αυτής συνήθιζαν να αλληλεπιδρούν για περίπου 45 λεπτά κάθε πρωί για να συζητούν τις προκλήσεις που αντιμετώπιζαν και να σκιαγραφούν τα πρωτόκολλα για να συνεχίζουν να λειτουργούν και να μην επηρεάζονται οι προμήθειες φαρμάκων. Αυτό αποκαλύφθηκε από τους επικεφαλής μεγάλων ινδικών φαρμακευτικών, των Lupine, Cipla, Sun Pharma, Dr Reddy’s Laboratories και Cadila Helathcare, στο πρόσφατο ινδικό φαρμακευτικό φόρουμ το οποίο ολοκληρώθηκε.

Για τη βιομηχανία αυτή η προσπάθεια βοήθησε να αλλάξει η  αντίληψη για τον κλάδο, παρατηρεί ο Nilesh Gupta, Διευθύνων Σύμβουλος της Lupin Limited, που συμμετείχε στο Φόρουμ που είχε επίσης τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Sun Pharma Dilip Shanghvi, τον Πρόεδρο του DRL Satish Reddy, Cadila, τον πρόεδρο της υγειονομικής περίθαλψης Pankaj Patel και την εκτελεστική αντιπρόεδρο της Cipla, Samina Hamied.

Η συζήτηση έγινε για διάφορα ζητήματα που σχετίζονται με την πανδημία, από το να διατηρείται η τοπική και παγκόσμια προμήθεια φαρμάκων χωρίς διακοπή, μέχρι την αντιμετώπιση της εξάρτησης από την Κίνα για ενεργά φαρμακευτικά συστατικά στη γενικότερη υιοθέτηση της τεχνολογίας. Αλλά η αντίληψη που σίγουρα έπρεπε να διορθωθεί ήταν αυτή της ποιότητας των προϊόντων από την Ινδία, για την οποία συμφώνησαν οι αρχηγοί των φαρμακευτικών προϊόντων. Οι ξένοι ρυθμιστές που συμμετείχαν στο φόρουμ είχαν επισημάνει ότι αρκετά άτομα στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, δεν πίστευαν στην ποιότητα των φαρμάκων που πωλήθηκαν στη χώρα τους, τα οποία παρασκευάστηκαν στο εξωτερικό. Και πολλά από αυτά τα φάρμακα και συστατικά προέρχονται από την Ινδία και την Κίνα.

Ρυθμιστικά αποτελέσματα

Οι εταιρείες φαρμάκων έπρεπε να έχουν καλύτερα ρυθμιστικά αποτελέσματα για τα προϊόντα τους, δήλωσε ο Gupta, τονίζοντας την ανάγκη για συνεχή προσοχή στην ποιότητα για να αλλάξει αυτή η αντίληψη. Η ποιότητα πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτη, πρόσθεσε η Samina της Cipla και οι εταιρείες χρειάστηκαν να εξελίσσονται συνεχώς και να υιοθετούν τις βέλτιστες διαθέσιμες πρακτικές. Καθώς οι ξένοι ρυθμιστές συνεχίζουν τις επιθεωρήσεις τους στις ινδικές εγκαταστάσεις φαρμάκων, η Shanghvi της Sun Pharma πρότεινε ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να δώσει στους ρυθμιστές μια συνεχή ή πιο δυναμική εικόνα για την ποιοτική απόδοση μιας εταιρείας, αντί για έναν έλεγχο που αποτελούσε ένα στιγμιότυπο σε μια δεδομένη χρονική στιγμή. Εάν οι ρυθμιστικές αρχές ενημερώνονταν για την απόδοση της εταιρείας, αυτό θα μπορούσε να διευκολύνει την ταχύτερη έγκριση προϊόντων που μπορούν να διατεθούν στην αγορά, επεσήμανε.

Ο Patel της Cadila Healthcare είπε ότι η βιομηχανία πρέπει τώρα να καινοτομεί και όχι μόνο όσον αφορά τα προϊόντα. Χρειάστηκε να «σκεφτεί διαφορετικά» όσον αφορά την εκπαίδευση ατόμων, τη συλλογή δεδομένων και τη στρατηγική για να έχει ειδικές εγκαταστάσεις και ούτω καθεξής, πρόσθεσε. Τις επόμενες μέρες, η προσοχή θα ήταν στα 2 “Vs”, δήλωσε ο Satish Reddy της DRL, αναφερόμενος στον κορωνοϊό και τις παραλλαγές του, που εξακολουθούν να προκαλούν ανησυχία όπως και ο ρυθμός του εμβολιασμού. Μακροπρόθεσμα, ο Gupta της Lupine επεσήμανε ότι οι ινδικές εταιρείες φαρμάκων έπρεπε «να κάνουν ό, τι χρειάζεται» για να διατηρήσουν τη σημαντική τους θέση στον παγκόσμιο χάρτη. «Δημιουργήσαμε τη θέση που έχει η Ινδία στον γενικό χάρτη με την αξία μας και είναι στο χέρι μας να μην τη χάσουμε», είπε, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο εφησυχασμού.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here