Είσαι νυχτερινός τύπος; Ψάξαμε και βρήκαμε τα ιδανικά επαγγέλματα για σένα


Μπορεί οι περισσότεροι επαγγελματίες να αισθάνονται πιο παραγωγικοί κατά τη διάρκεια της ημέρας, ωστόσο, σε ό,τι αφορά στο θέμα της δημιουργικότητας, η νύχτα αποτελεί το στοιχείο-«κλειδί» και σε πολλές περιπτώσεις, το βασικό συστατικό της επιτυχίας.

Πράγματι, έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, έχουν αναδείξει μία σύνδεση ανάμεσα στη νύχτα και στη δημιουργικότητα, με πολλούς επαγγελματίες οι οποίοι έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν στους τομείς τους σήμερα, να ισχυρίζονται πως εμπνέονται περισσότερο τη νύχτα και αισθάνονται πιο ελεύθεροι να εκφράσουν και να καλλιεργήσουν τις σκέψεις τους και συνεπώς, να εξελίξουν τα ταλέντα τους. Με λίγα λόγια, «Inspiration Never Sleeps».

Ιδού, λοιπόν, μερικά επαγγέλματα που είναι ιδανικά για τους ανθρώπους που προτιμούν να εργάζονται και να δημιουργούν τη νύχτα παρά την ημέρα ή έχουν καλλιτεχνικές «ανησυχίες».

Συγγραφείς και συντάκτες: Οι πιο πολλοί συγγραφείς αισθάνονται περισσότερη έμπνευση όταν έξω αρχίζει να απλώνεται το σκοτάδι. Αυτός είναι ο λόγος που οι περισσότεροι επιλέγουν να εργάζονται πιο ανεξάρτητα, μετατρέποντας τα σπίτια τους σε γραφεία, και αρχίζοντας την εργασία τους όταν όλοι πηγαίνουν για ύπνο.

Online content creators: Ακόμη και αν βρίσκονται όλη μέρα με ένα smartphone στα χέρια, οι περισσότεροι δημιουργοί περιεχομένου και δη YouTubers, όπως ο γνωστός μας Eponimos, έχουν συνήθως μια περισσότερο καλλιτεχνική φύση, η οποία βγαίνει πιο εύκολα στην επιφάνεια όταν εντός και εκτός σπιτιού επικρατεί απόλυτη ηρεμία. Διότι η εργασία κατά τη διάρκεια της νύχτας τους προσφέρει σε πολλές περιπτώσεις την απαραίτητη έμπνευση, ώστε να εκφράσουν τις ιδέες τους με τον πλέον δημιουργικό τρόπο.

Μουσικοί και στιχουργοί: Για εκείνους που ασχολούνται με τη μουσική, η νύχτα εμπνέει και απελευθερώνει τη δημιουργικότητά τους. Βλέπετε, για τους επαγγελματίες που έχουν καλλιτεχνικές «ανησυχίες», όπως ο DJ Pitsi, η Josephine ή ο Light, η έμπνευση λάμπει τη νύχτα και τα πάντα γίνονται πιο έντονα και την ίδια ώρα, πιο ξεκάθαρα στο μυαλό τους. Κάπως έτσι, και ενώ η πόλη «βυθίζεται» στο σκοτάδι, εκείνοι εμπνέονται για να δημιουργήσουν νέους ήχους, στίχους και ρυθμούς.

Ηθοποιοί: Για τους περισσότερους ηθοποιούς, όπως και για τη Μαρία Κωνσταντάκη, η νύχτα αποτελεί από μόνη της «πηγή» έμπνευσης. Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών, λοιπόν, όταν τα φώτα της πόλης αρχίζουν να σβήνουν και οι κάτοικοι κλείνονται στα σπίτια τους, οι ηθοποιοί εργάζονται πάνω στους χαρακτήρες, τις ερμηνείες και τα σενάρια που έχουν στα χέρια τους, αξιοποιώντας στο έπακρο την ηρεμία της νύχτας για να αδειάσουν το μυαλό τους από σκέψεις και να μπει ο καθένας στο «πετσί» του ρόλου του.

Σχεδιαστές μόδας: Πρόκειται για ένα ακόμη επάγγελμα που απαιτεί μεγάλα αποθέματα δημιουργικότητας και ενδείκνυται για εκείνους που προτιμούν να εργάζονται κατά τη διάρκεια της νύχτας. Διότι για έναν σχεδιαστή μόδας, όπως για παράδειγμα η Στέλλα Πάσσαρη, η νύχτα αποτελεί «πηγή» έμπνευσης για τις πιο ξεχωριστές δημιουργίες.

Όπως μπορέσατε να διαπιστώσετε, σε αρκετά επαγγέλματα η έμπνευση λάμπει τη νύχτα. Κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι συνεπώς το γεγονός ότι οι πιο δημιουργικοί άνθρωποι, εμπνέονται περισσότερο τις βραδινές ώρες. Και αυτοί οι άνθρωποι επιλέγουν συνήθως επαγγέλματα που σχετίζονται με τον χώρο της τέχνης.

Αυτό ακριβώς είναι και το μήνυμα της καμπάνιας «Inspiration Never Sleeps» powered by Vuse που κάνει τώρα τον γύρο του διαδικτύου, μέσα από το hashtag #CHARGEBEYOND. Προβάλλοντας ιστορίες γνωστών Ελλήνων επαγγελματιών από διάφορους χώρους, η πρωτοποριακή αυτή καμπάνια αναδεικνύει τη σημασία της δημιουργικότητας στη σύγχρονη εργασιακή πραγματικότητα.

Mέσα από την καμπάνια «Inspiration Never Sleeps», το Vuse, προϊόν της χρονιάς 2021 στην κατηγορία του*, μας καλεί να ανακαλύψουμε μοναδικές ιστορίες ανθρώπων που εκτός από νυχτερινοί τύποι, είναι και επιτυχημένοι επαγγελματίες, δίνοντάς μας παράλληλα την ευκαιρία να κερδίσουμε πλούσια δώρα, που θα μας εμπνεύσουν.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε για να «ξεκλειδώσουμε» και εμείς τη δημιουργικότητά μας, είναι να διαλέξουμε τον δημιουργό που έχει περισσότερα κοινά στοιχεία με εμάς και που η ιστορία του ταιριάζει πιο πολύ στον τρόπο ζωής μας.

Ας εμπνευστούμε, λοιπόν, από αυτά τα παραδείγματα και ας «φορτίσουμε» τη δημιουργικότητά μας, ανακαλύπτοντας τι κάνουν διαφορετικά όσοι… είναι της νύχτας!

#CHARGEBEYOND #Inspirationneversleeps #inspiration #creativity

*Το Vuse ονομάστηκε «Προϊόν της Χρονιάς» στην κατηγορία του. Βάσει ανεξάρτητης έρευνας καταναλωτών που διεξήγαγε η IRI σε μια ομάδα 3.200 καταναλωτών στην Ελλάδα.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ