Νοσοκομεία εντατική κορωνοϊός: “Βράζει” η Αττική – Αγωνία για την πορεία των κρουσμάτων

Σε οριακή κατάσταση βρίσκεται το σύστημα υγείας, καθώς αυτή τη στιγμή περισσεύουν μόνο 26 κρεβάτια στην Αττική, ενώ η πίεση θα συνεχιστεί για τουλάχιστον 10 μέρες. Εκτάκτως δόθηκαν για πρώτη φορά εξιτήρια μέσα στο Σαββατοκύριακο για να εξοικονομηθεί χώρος. Στο Ασκληπιείο διασωληνωμένο περιστατικό βρίσκεται εκτός ΜΕΘ, στο Αττικό 67 ασθενείς είναι σε ράντζα.  Η πληρότητα των κρεβατιών στις εντατικές στην Αττική παραμένει σταθερά πάνω από το 90%, με τους ειδικούς να προειδοποιούν ότι ακόμα δεν έχει κορυφωθεί η πίεση στα νοσοκομεία.

Μόνο 26 κλίνες ΜΕΘ – Covid στην Αττική

Το μεγαλύτερο νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό, η Σωτηρία, εδώ και μία εβδομάδα είναι στο όριο.

Ελπίς, ΝΙΜΤΣ, Ασκληπιείο Βούλας, Θριάσιο και Αττικό έχουν 100% πληρότητα στις ΜΕΘ covid.

Παρά την παραχώρηση, χθες, επιπλέον 35 νέων κλινών ΜΕΘ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, οι ελεύθερες κλίνες εντατικής στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου, το μεσημέρι, δεν ξεπερνούσαν τις 26.

Αγωνία για την κατάσταση στην Αττική

Μόνο 26 κλίνες ΜΕΘ Covid είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμες στην Αττική, προκαλώντας την έντονη ανησυχία των ειδικών. Τα νοσοκομεία της Αττικής είναι πλέον στα όριά τους.

Μία κλίνη ΜΕΘ είναι διαθέσιμη στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός και Σωτηρία. Δύο κλίνες ΜΕΘ είναι διαθέσιμες στο νοσοκομείο Αγία Όλγα, και 4 στο Γεννηματάς, ενώ από 9 διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ έχουν το ΚΑΤ και ο Ερυθρός.

100% είναι η πληρότητα των κλινών για κορωνοϊό στο Αττικόν.

Νέα διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη κατά της παράτασης του lockdown

Την ίδια ώρα, στη Θεσσαλονίκη τόσο το πρωί όσο και νωρίς το απόγευμα πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία από πολίτες στο Λευκό Πύργο κατά των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν στον δήμο Ευόσμου – Κορδελιού και στη Χαλκιδική.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here