20 Απριλίου 2024

Διαταραχή έλλειψης προσοχής : Δείτε πως διαμορφώνει την σεξουαλική ζωή των εφήβων


Η οικοδόμηση και η διατήρηση μιας ισχυρής σχέσης είναι μια πρόκληση για όλους. Ωστόσο, η ύπαρξη ADHD μπορεί να θέσει διαφορετικά σύνολα προκλήσεων. Αυτή η νευροαναπτυξιακή διαταραχή μπορεί να κάνει τους συνεργάτες να τους θεωρούν ως φτωχοί ακροατές, αποσπασμένοι σύντροφοι ή γονείς, ξεχασιάρης Δυστυχώς, λόγω τέτοιων δυσκολιών, μερικές φορές ακόμη και η πιο στοργική συνεργασία μπορεί να χαλάσει. Η κατανόηση των επιπτώσεων της ADHD ενηλίκων στις σχέσεις μπορεί να συμβάλει στην αποφυγή σπασμένων σχέσεων. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν ακόμη τρόποι για να διασφαλιστεί μια εντελώς ευτυχισμένη σχέση.

Κατανόηση της ADHD
  • Πολλοί άνθρωποι έχουν ακούσει για ADHD, η οποία είναι επίσης γνωστή ως διαταραχή έλλειψης προσοχής (ADD), αν και αυτό θεωρείται παρωχημένος όρος. Ένα μεγάλο ποσοστό ατόμων μπορεί να αναγνωρίσει τον όρο, αλλά δεν ξέρει τι συνεπάγεται ή ακόμα και τι σημαίνει. Η ADHD σημαίνει διαταραχή υπερκινητικότητας ελλειμματικής προσοχής Αυτό σημαίνει ότι ο σύντροφός σας μπορεί να εμφανίσει συμπτώματα δυσκολιών προσοχής καθώς και υπερβολικές συμπεριφορές. Αυτή η νευροαναπτυξιακή διαταραχή είναι χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι οι άνθρωποι το έχουν καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

Οι περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τα ακόλουθα:

  • συγκέντρωση
  • λανθασμένο κίνητρο
  • οργανωτικές δυσκολίες
  • αυτοπειθαρχία
  • διαχείριση χρόνου

Οι σχέσεις μπορεί να χαρακτηρίζονται από θυμωμένες ή ακατάλληλες εκρήξεις από τον συνεργάτη με ADHD. Μερικές φορές, ξεσπούν άσχημες σκηνές που μπορούν να τραυματίσουν τους συντρόφους και τα παιδιά. Αν και αυτές οι ταραχές μπορεί να περάσουν όσο πιο γρήγορα εμφανίζονται, οι σκληρές λέξεις που εκφωνούνται για την ώθηση μπορεί να αυξήσουν την ένταση στο σπίτι.

ADHD και δυσκολίες σχέσης

Αν και κάθε συνεργάτης φέρνει τις δικές του αποσκευές σε μια σχέση, ένας συνεργάτης με την ADHD φτάνει συχνά βαριά φορτωμένος με τα ακόλουθα ζητήματα:

  • αρνητική αυτο-εικόνα
  • έλλειψη αυτοπεποίθησης
  • ντροπή από το παρελθόν “αποτυχίες”

Αυτά τα ζητήματα μπορεί αρχικά να καλυφθούν από την ικανότητά τους να πλημμυρίσουν τους αγαπημένους τους με ρομαντισμό και προσοχή, μια ποιότητα της υπερπροσφοράς ADHD.

Ωστόσο, το επίκεντρο αυτής της υπερ εστίασης αναπόφευκτα αλλάζει. Όταν συμβαίνει αυτό, ένα άτομο με ΔΕΠΥ μπορεί να φαίνεται να μην παρατηρεί καθόλου τον σύντροφό του. Αυτό μπορεί να κάνει τον αγνοημένο σύντροφο να αναρωτιέται αν είναι πραγματικά αγαπημένοι. Αυτή η δυναμική μπορεί να τεντώσει μια σχέση. Ο συνεργάτης με ADHD μπορεί να αμφισβητεί συνεχώς την αγάπη ή τη δέσμευση του συντρόφου τους, κάτι που ίσως θεωρείται έλλειψη εμπιστοσύνης. Αυτό μπορεί να οδηγήσει το ζευγάρι ακόμη πιο μακριά.

Ακολουθεί βίντεο για την σεξουαλική ζωή στην εφηβεία

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ