«Το Αιγαίο στις Φλόγες» του Ιουλίου Βερν για πρώτη φορά σε κόμικ


Πρόκειται για το μοναδικό έργο του Ιουλίου Βερν στο οποίο πρωταγωνιστεί η Ελλάδα.

Το «Αιγαίο στις Φλόγες», το περίφημο μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν που διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, μεταφέρεται σε μορφή κόμικ για πρώτη φορά παγκοσμίως.

Την προσαρμογή του κειμένου έχει κάνει ο Γιώργος Βλάχος προσαρμόζει, ενώ τα σκίτσα ανήκουν στον Θανάση Καραμπάλιο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η έκδοση τιμά τα 200 χρόνια απο την επανάσταση του 1821. Το πρώτο μέρος του κόμικ θα βρίσκεται στις προθήκες των βιβλιοπωλείων αλλά και στα περίπτερα στις 29 Ιουλίου από τις εκδόσεις Μικρός Ήρως.

Λίγα λόγια για το μυθιστόρημα

Αξίζει να αναφέρουμε ότι Το Αιγαίο στις Φλόγες δηµοσιεύτηκε αρχικά σε συνέχειες στο περιοδικό Le Temps από τις 29 Ιουνίου έως τις 3 Αυγούστου 1884, και την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε η πρώτη έκδοση σε βιβλίο από τις εκδόσεις Hetzel, µε εικόνες του Λεόν Μπενέ.

Τα γεγονότα που περιγράφονται διαδραµατίζονται το 1827, την εποχή της ναυµαχίας του Ναβαρίνου, η οποία έγειρε την πλάστιγγα προς την πλευρά της ανεξαρτησίας του νεοελληνικού κράτους από την οθωµανική αυτοκρατορία. Παρακολουθούµε τη σύγκρουση του Νικόλα Στάρκου, καπετάνιου του πλοίου Κάρυστος, που συνεργάζεται µε τους τουρκόφιλους πειρατές που λυµαίνονται τη Μεσόγειο, µε τον φιλέλληνα Γάλλο Ανρί Ντ’ Αλµπαρέ, που αναλαµβάνει για λογαριασµό της ελληνικής κυβέρνησης να πολεµήσει τους πειρατές.

Αποτελεί το μόνο έργο του Βερν στο οποίο πρωταγωνιστεί η Ελλάδα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ