Καιρός: Νέο μήνυμα Αρναούτογλου – Καύσωνας διαρκείας με 42άρια


Καιρός: Ο γνωστός μετεωρολόγος έκανε λόγο για ακραία ζέστη, εφιστώντας την προσοχή στις ευπαθείς ομάδες αλλά και στα κατοικίδιά μας.

Διαρκείας θα είναι το νέο κύμα καύσωνα καθώς η χώρα θα βρίσκεται τις επόμενες ημέρες με θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών για ημέρες!

Ο μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, μέσα από το Facebook, παρουσίασε ένα πίνακα ο οποίος δείχνει τη σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας, η οποία θα «σκαρφαλώσει» πάνω από τα… κόκκινα!

Συγκεκριμένα, σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται από τη Δευτέρα και από τα Δυτικά, με την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου να προβλέπεται πολύ ζεστή.

Ειδικότερα, από την Τετάρτη, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων έρχεται νέος καύσωνα παρατεταμένης διάρκειας, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει μέχρι και τους 42 βαθμούς κελσίου.

Ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Στη δίνη παρατεταμένης αφρικανικής ζέστης εισέρχεται η χώρα!

Προσοχή στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας!

– να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία, που μπορεί να προκληθούν εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν

– Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες

– Δεν αφήνουμε ποτέ τα ζωάκια μας μέσα σε αυτοκίνητο, έστω κι αν επιστρέψουμε σε 2 λεπτά καθώς αυτό πολύ γρήγορα θα έχει μετατραπεί σε φούρνο. Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι ένα ανοιχτό παράθυρο ή ένα σκίαστρο στο τζάμι προστατεύει το ζώο από τις συνέπειες της ζέστης»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ