Covid-free σήμα: Νέα δυνατότητα δήλωσης της εμβολιαστικής κατάστασης δίνουν εφαρμογές γνωριμιών


Η εφαρμογή γνωριμιών Bumble ανακοίνωσε την παρουσίαση μιας νέας λειτουργίας που θα επιτρέπει στους χρήστες σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία να προσθέσουν στο προφίλ τους ένα «σήμα εμβολιασμού», εφόσον έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου κατά της Covid.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bumble (@bumble)

Στο μεταξύ, η εφαρμογή Tinder, μεγάλος ανταγωνιστής της εταιρείας Bumble λέει ότι ανυπομονεί να “διαθέσει σύντομα τα σήματα” στην Αυστραλία.

Επρόσωπος της εταιρείας Bumble εξηγεί ότι η εφαρμογή δεν θα προχωρά σε επαλήθευση των δεδομένων εμβολιασμού των χρηστών που επιλέγουν να προσθέσουν στο προφίλ τους το σχετικό σήμα. Αλλά η εν λόγω λειτουργία θα στηρίζεται στην “τιμιότητα” των χρηστών. Όπως επισημαίνει η εφαρμογή γνωριμιών η απόφασή της να εντάξει την εν λόγω δυνατότητα στις λειτουργίες της ήρθε, αφού μια πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε «αύξηση 45% στους χρήστες που ρωτούν αν το άτομο με το οποίο συνευρέθηκαν είχε συμπτώμτα κορωνοϊού ή εμβολιάστηκε».

Και οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν παρόμοιες λειτουργίες

Στις ΗΠΑ, ο Λευκός Οίκος συνεργάστηκε πρόσφατα με τις εφαρμογές Tinder, Hinge και OKCupid προκειμένου να προσφέρει premium χαρακτηριστικά, όπως δωρεάν “super likes” σε χρήστες που δηλώνουν στο προφίλ τους ότι έχουν εμβολιαστεί.

Παρόμοια πρωτοβουλία από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας της Μεγάλης Βρετανίας

Μια παρόμοια πρωτοβουλία ξεκίνησε και το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας της Μεγάλης Βρετανίας τον περασμένο μήνα, αφού  συνεργάστηκε με εφαρμογές γνωριμιών προκειμένου να παράσχει στους χρήστες τους μια σειρά προνομίων, όπως δωρεάν ενισχύσεις των προφίλ τους, εφόσον προσθέσουν την εμβολιαστική τους κατάσταση στο προφίλ τους. Στόχος και των δύο προγραμμάτων είναι να προωθήσουν την εμβολιαστική κάλυψη στις νεότερες ηλικιακές ομάδες.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ