Σε νέο κτήριο το ψηφιακό στρατηγείο της ΑΑΔΕ


Νέα στέγη αποκτά το στρατηγείο ψηφιακών υπηρεσιών της ΑΑΔΕ, σε ένα σύγχρονο κτήριο το οποίο διαθέτει όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τις βέλτιστες πρακτικές που διασφαλίζουν το καλύτερο δυνατό εργασιακό περιβάλλον και φυσικά καινοτόμες τεχνολογικές υποδομές.

Εκτός από τη μέγιστη δυνατή λειτουργικότητα του νέου κτηρίου δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία και την ασφάλεια των εργαζομένων. Όλες οι απαιτούμενες τεχνικές προδιαγραφές πυροπροστασίας, αντισεισμικότητας και ταχύτητας εκκένωσης ακολουθούν κι εφαρμόζουν τις πλέον σύγχρονες, βέλτιστες πρακτικές, ο οποίες είναι τοποθετημένες πολύ υψηλότερα από τα υποχρεωτικά ισχύοντα κριτήρια.

Το κτήριο εξυπηρετείται από ένα εξαιρετικά σύγχρονο σύστημα ψύξης – θέρμανσης και εξαερισμού, το οποίο λειτουργεί σύμφωνα με τις απαιτούμενες τεχνικές προδιαγραφές της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Οικονομικών, καθώς και τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του covid 19.

Η κατανομή των εργαζομένων στους χώρους του εν λόγω κτηρίου, έχει αποτυπωθεί ενδεικτικά στο κτηριολογικό πρόγραμμα, το οποίο με βάση τις οργανικές θέσεις εκπονήθηκε από τη ΓΔΟΥ ως προαπαιτούμενο για τη διακήρυξη όπως οι κείμενες διατάξεις προβλέπουν, ωστόσο η οριστική του διαμόρφωση θα γίνει από την υπό στέγαση υπηρεσία, με βάση τις ανάγκες αλλά και τον αριθμό των πραγματικά υπηρετούντων υπαλλήλων.

Η τεχνολογική καινοτομία αφορά και στην ασφάλεια των ανθρώπων της ΑΑΔΕ. Τα εσωτερικά και περιμετρικά συστήματα συναγερμού laser thermal infrared σε συνδυασμό με την ειδικά σχεδιασμένη ελεγχόμενη πρόσβαση σε ζώνες, εγγυώνται την ασφάλεια των εργαζομένων με βάση κορυφαία πρότυπα και πρόβλεψη πλήρους αναβάθμισης για το μέλλον με νέες τεχνολογίες.

Η μέγιστη δυνατή προστασία των εργαζομένων αποτελεί προτεραιότητα στο νέο περιβάλλον εργασίας. Τα έπιπλα για τους υπαλλήλους της τηλεφωνικής – απομακρυσμένης εξυπηρέτησης των πολιτών είναι ειδικά σχεδιασμένα με βάση τις σύγχρονες βέλτιστες πρακτικές, ώστε να εξασφαλίζουν εργονομία, ιδιωτικότητα και απορρόφηση του ήχου των συνομιλιών, διασφαλίζοντας την υγεία και την παραγωγικότητα των ανθρώπων της ΑΑΔΕ.

Τα τηλεπικοινωνιακά συστήματα, η πρόσβαση στο διαδίκτυο ενσύρματα και ασύρματα με την επίβλεψη της ΓΓΠΣ και της ΓΔΗΛΕΔ είναι ακόμη μία εγγύηση της απρόσκοπτης και ασφαλούς λειτουργίας της υπηρεσίας.

Το κτήριο διαθέτει άνω των 200 θέσεων αμφιθέατρο.

Ήδη έχει δρομολογηθεί η συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ώστε ο χώρος να αναδειχθεί ως ένα σύγχρονο κέντρο έκθεσης έργων τέχνης και πολιτισμού, με πράσινη οικολογική υπογραφή.

Τέλος, υπάρχει πρόβλεψη τριών εξωτερικών στεγασμένων χώρων αναψυχής, σε συνδυασμό με το ευρύχωρο κυλικείο αλλά και το εσωτερικό ειδικά σχεδιασμένο χώρο για τα αναγκαία διαλείμματα του προσωπικού, όπως προβλέπεται και από τις πιο σύγχρονες βέλτιστες εργασιακές πρακτικές.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ