Επιστρεπτέα προκαταβολή 6: Σήμερα οι πληρωμές – Σχεδόν οι μισοί μένουν εκτός

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Από χθες το βράδυ ξεκίνησαν να πιστώνονται τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων ενώ η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σήμερα 02/03. 

Ο λογαριασμός των παρεμβάσεων στήριξης του ΥΠΟΙΚ έχει ανέλθει στα 27 δισ. ευρώ, ωστόσο η συνέχεια δεν θα είναι ανάλογη.

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021 έχουν δρομολογηθεί δράσεις που καλύπτουν σχεδόν το 50% της διαθέσιμης χρηματοδότησης που έχει προβλεφθεί για εφέτος για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονοϊού και η οποία ανέρχεται στα 11,6 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, από το τέλος Μαρτίου και μετά, το μεγαλύτερο μέρος της βοήθειας θα διοχετεύεται σε περιπτώσεις που υπάρχει η σημαντικότερη μείωση τζίρου και η στήριξη θα σταματήσει να παρέχεται κάθετα, βάσει των Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας.

Για την επιστρεπτέα προκαταβολή 6 έχουν υποβάλλει αίτηση 721.395 επιχειρήσεις, αλλά εκτιμάται πως μόλις σε 400.000 εξ’ αυτών θα δοθεί το ποσό της επιχορήγησης.

«Η δεύτερη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής προκειμένου να γίνουν καταβολές χρηματικών ποσών μέσα στην εβδομάδα θα ανοίξει σήμερα αύριο, είναι θέμα της κοινής υπουργικής απόφασης που πρέπει να υπογράψουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά στα Παραπολιτικά ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

«Εκτιμούμε, αλλά ακόμα δεν έχουμε τα οριστικά στοιχεία, ότι ο αριθμός των δικαιούχων θα είναι πολύ μικρότερος διότι και πάλι όπως στην προηγούμενη επιστρεπτέα ένας σημαντικός αιτήσεων δεν είχε μείωση τζίρου ή δεν είχε τζίρο αναφοράς τα 200 ευρώ τον Ιανουάριο ή συνδυασμό αυτών άρα το ποσό που θα κατανεμηθεί είναι περίπου 500 εκατομμύρια όσο είχαμε πει, και εκτιμούμε ότι μέσα στην εβδομάδα θα γίνει καταβολή ενός σημαντικού χρηματικού ποσού αυτών» συμπλήρωσε.

Το ενδιαφέρον είναι ιδιαίτερα μεγάλο καθώς τα κονδύλια για την Επιστρεπτέα 7, σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, θα είναι διπλάσια σε σχέση με την Επιστρεπτέα 6 και τα χρήματα που θα μοιραστούν οι δικαιούχοι θα φτάνουν στο 1 δισ. ευρώ.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here