Από τι μπορεί να πάσχει ο Ερντογάν: Ερωτήματα για την υγεία του


Βίντεο που κυκλοφόρησε πρόσφατα επανέφερε στην επικαιρότητα ερωτήματα για την υγεία του Τούρκου προέδρου.

Ερωτήματα για την κατάσταση της υγείας του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επανέφερε στην επικαιρότητα πρόσφατο βίντεο, όπου εμφανιζόταν «κουρασμένος», με κάπως περίεργη ομιλία σε κάποια σημεία- ενώ κάποια στιγμή φάνηκε να βρίσκεται κοντά στο να τον πάρει ο ύπνος.

Η μετάδοση του βίντεο, η οποία έγινε από το πρακτορείο Anadolu, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία, ιδίως από φιλοκυβερνητικά μέσα, με πολλούς σχολιαστές να υποστηρίζουν ότι βλάπτεται η εικόνα του προέδρου, καθώς τον κάνει να φαίνεται αδύναμος και ευάλωτος. Επίσης, κάποιοι έκαναν λόγο ακόμα και για παραπληροφόρηση.

Ωστόσο, άλλοι, όπως ο δημοσιογράφος Τσαν Ντουντάρ, δημοσιογράφος που ζει αυτοεξόριστος στη Γερμανία, υπενθυμίζουν πως ο Ερντογάν στο παρελθόν (2002) ζητούσε έρευνα πάνω σε προηγούμενο πρωθυπουργό, ακριβώς λόγω προβληματισμών για την υγεία του.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Ahval, ο Ερντογάν είχε πει- λίγο μετά την ίδρυση του κόμματός του, ΑΚΡ- ότι ο τότε πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετσεβίτ «θεωρείται ξεκάθαρα πως είναι σοβαρά άρρωστος, και δεν μπορεί να εκτελεί τα καθήκοντά του».

Ο Ετσεβίτ τότε έπασχε από Πάρκινσον και από μια σοβαρή μυασθένεια, σύμφωνα με άρθρο του δημοσιογράφου Σεντάτ Εργκίν, που είχε πει ότι είχε μικρά θέματα στα μάτια και τα αυτιά, τα οποία δεν τον παρεμπόδιζαν ως προς τον ρόλο του στην κυβέρνηση. Ο Ερντογάν ωστόσο ζητούσε την παραίτησή του και πρόωρες εκλογές.

Στο παρελθόν είχαν υπάρξει και άλλα περιστατικά που είχαν προκαλέσει συζητήσεις για την υγεία του Ερντογάν, όπως το 2017 όταν φάνηκε να τον παίρνει ο ύπνος και να χασμουριέται σε συνέντευξη Τύπου με τον Ουκρανό ομόλογό του, Πέτρο Ποροσένκο. Επίσης, σε μια άλλη περίπτωση φάνηκε να στηρίζεται στη σύζυγό του και σε ένα βοηθό του για να κατεβεί σκαλοπάτια.

Όπως αναφέρει το Ahval, σε τηλεοπτική συζήτηση ο Αχμέτ Σαλτίκ, ειδικός σε θέματα δημόσιας υγείας, υπενθύμισε ένα περιστατικό το 2006 όπου ο Ερντογάν δεν μπορούσε να ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου στο οποίο βρισκόταν, μπροστά από νοσοκομείο στην Άγκυρα στο οποίο εισήχθη. Ο πρώτος που τον είδε, είπε, ήταν ένας νευρολόγος ονόματι Σουμέρ Γκιουλάπ, ο οποίος λίγο αργότερα πέθανε από γρίπη.

Κατά καιρούς γιατροί έχουν μιλήσει για την υγεία του Ερντογάν, για την οποία οι πληροφορίες είναι ελάχιστες. Ο Σαλτίκ ανέφερε πως ο ψυχίατρος Χακί Ακαλέν, που εδρεύει στην Ελβετία , έχει πει πως η κατάσταση του Ερντογάν περιλαμβάνει ενδείξεις επιληψίας. Επίσης, έχουν υπάρξει φήμες πως το επεισόδιο του 2006 ήταν επιληπτική κρίση (αν και τίποτα τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί).

Ο Ακίφ Μπεκί, δημοσιογράφος που ήταν τότε εκπρόσωπος του, τότε πρωθυπουργού, Ερντογάν, είπε ότι δεν ήταν άρρωστος, μα επρόκειτο για επεισόδιο με χαμηλό ζάχαρο, σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική Yeni Safak.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ