Κορωνοϊός Κίνα Εμβόλιο: Στόχος ο εμβολιασμός του 40% του πληθυσμού έως τα τέλη Ιουνίου

Η Κίνα σκοπεύει να εμβολιάσει το 40% του πληθυσμού της με εμβόλια έναντι του κορωνοϊού έως και τα τέλη Ιουνίου του 2021, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο εμπειρογνώμονας Αναπνευστικών Νόσων, Zhong Nanshan. «Σήμερα ρώτησα τους φίλους μου στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων [της Κίνας] για το σχέδιο (εμβολιασμού) της Κίνας και απάντησαν ότι σκοπεύει να φτάσει το 40% του πληθυσμού έως τα τέλη του Ιουνίου του 2021», δήλωσε ο Ζονγκ τη Δευτέρα (01/03) σε μια επιτροπή που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Tsinghua και το Ίδρυμα Brookings, στις ΗΠΑ.

Με τον πληθυσμό της χώρας να αγγίζει τα 1,4 δισεκατομμυρία, το 40% αντιπροσωπεύει περίπου 548 εκατομμύρια ανθρώπους. Μέχρι στιγμής, η Κίνα έχει εμβολιάσει μόνο το 3,56% του πληθυσμού της – αυτό σημαίνει περίπου 51 εκατομμύρια άτομα -, δήλωσε ο κ. Ζονγκ και πρόσθεσε ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον τρία χρόνια προκειμένου να επιτευχθεί οποιοδήποτε είδος ανοσίας αγέλης. Ωστόσο, ο Wu Zunyou, από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Κίνας δήλωσε ότι εάν συνεχιστούν τα υφιστάμενα ποσοστά εμβολιασμού, η Κίνα και οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να είναι οι πρώτες χώρες που θα άνοιξαν ξανά τα σύνορα για ταξίδια.

«Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ας δούμε το ποσοστό εμβολιασμού», είπε ο ο κ. Wu, μιλώντας στην ίδια εκδήλωση. «Τώρα έχει ήδη φτάσει το 20%. Ας ελπίσουμε ότι μπορεί να υπερβεί το 80% έως τον Ιούνιο του 2021. Έτσι, μέχρι τον Αύγουστο θα μπορούσε να φτάσει το 90% και να έχουμε πετύχει την ανοσία της αγέλης. Με αυτόν τον τρόπο και εφόσον συμβεί αυτό, αν μπορούσαμε να εξαλείψουμε όλα τα πολιτικά εμπόδια [και λειτουργούσαμε] μόνο στη βάση της επιστήμης, οι δύο χώρες θα μπορούσαν ενδεχομένως να είναι οι πρώτες δύο χώρες που θα καταργήσουν όλα τα εμπόδια και τους περιορισμούς που ισχύουν αυτή τη στιγμή αναφορικά με τα ταξίδια. Μπορούμε να δοκιμάσουμε το καλύτερό μας και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, θα μπορούσαμε να κάνουμε το καλύτερο που είναι δυνατό».

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here