Κικίλιας: Σπάμε το φράγμα των 5.000.000 πλήρως εμβολιασμένων


Το μήνυμα του υπουργού Υγείας για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το πρωί της Τετάρτης, ανακοίνωσε ότι η χώρα είναι έτοιμη να ξεπεράσει τους 5.000.000 πλήρως εμβολιασμένου πολίτες.

«Σπάμε το φράγμα των 5.000.000 πλήρως εμβολιασμένων συμπολιτών μας. Συνεχίζουμε», έγραψε ο υπουργός Υγείας.

Μέσα στον Αύγουστο οι εμβολιασμοί για τους 12 – 15 ετών

Η επόμενη ηλικιακή ομάδα – μετά τους 15 με 17 – που μπαίνει στη «μάχη» των εμβολιασμών είναι η 12 έως 15, δήλωσε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Τόνισε, πως τις επόμενες μέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό της εν λόγω ηλικιακής ομάδας και πρόσθεσε πως μέχρι τώρα έχουν κλειστεί περισσότερα από 30.000 ραντεβού για τα παιδιά από 15 έως 17.

Παράλληλα απηύθυνε έκκληση στους 55 και άνω να εμβολιαστούν, τονίζοντας πως αυτοί κινδυνεύουν περισσότερο.

Διακοπές με μία δόση εμβολίου

Όπως είπε τα ποσοστά εμβολιασμού σε αυτές τις ηλικίες είναι υψηλά, ωστόσο τόνισε αυτό δεν αρκεί. «Να πάνε να εμβολιαστούν και τώρα το καλοκαίρι», είπε «δείχνοντας» τον 15Αύγουστο.

«Ο 15αύγουστος είναι παραδοσιακά η γιορτή στην οποία επανενώνεται η ελληνική οικογένεια το καλοκαίρι και έρχονται σε επαφή νεώτεροι με ηλικιωμένους. Πρέπει όλοι να είμαστε εμβολιασμένοι για να είμαστε ασφαλείς», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Κικίλιας είπε πως επιθυμία είναι όλοι να είναι πλήρως εμβολιασμένοι προτού φύγουν για τα νησιά, ωστόσο όπως σημείωσε, ακόμη κι αν δεν είναι εφικτό λόγω των ημερομηνιών, τότε όσοι επιθυμούν να πάνε διακοπές να πραγματοποιήσουν έστω την πρώτη δόση. «Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο», είπε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ