Κίνα Εμβόλιο: Έχει αποφασίσει να μετατραπεί από αντικείμενο δυσπιστίας σε σωτήρα

Κίνα Εμβόλιο: Με μόλις τέσσερις από τους πολλούς κατασκευαστές εμβολίων της Κίνας να ισχυρίζονται ότι είναι σε θέση να παράγουν τουλάχιστον 2,6 δισεκατομμύρια δόσεις φέτος, ένα μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού θα καταλήξει να εμβολιαστεί όχι με τα δυτικά εμβόλια που έχουν τα ποσοστά αποτελεσματικότητας που κερδίζουν τη φήμη, αλλά με τα παραδοσιακά πλάνα της Κίνας .

Η εκστρατεία διπλωματίας της Κίνας για τα εμβόλια υπήρξε εκπληκτικά επιτυχής: Υποσχέθηκε περίπου μισό δισεκατομμύριο δόσεις του εμβολίου της σε περισσότερες από 45 χώρες, σύμφωνα με τον αριθμό ανά χώρα από το Associated Press. Με μόνο τέσσερις από τους πολλούς κατασκευαστές εμβολίων της Κίνας να μπορούν να παράγουν τουλάχιστον 2,6 δισεκατομμύρια δόσεις φέτος, ένα μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού θα καταλήξει να εμβολιάζεται όχι με τα φανταχτερά δυτικά εμβόλια που διαθέτουν τα ποσοστά αποτελεσματικότητας που κερδίζουν ως πρωτοπόρα, αλλά με τα ταπεινά, παραδοσιακά, κατασκευασμένα από την Κίνα πλάνα.

Εν μέσω έλλειψης δημοσίων δεδομένων σχετικά με τα εμβόλια της Κίνας, οι φόβοι για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά τους εξακολουθούν να διαδίδονται στις χώρες που εξαρτώνται από αυτά, καθώς και ανησυχίες για το τι μπορεί να θέλει η Κίνα σε αντάλλαγμα για τις παραδόσεις.

Παρ ‘όλα αυτά, οι εμβολιασμοί με κινεζικά εμβόλια έχουν ξεκινήσει σε περισσότερες από 25 χώρες και τα πλάνα έχουν παραδοθεί σε άλλες 11, με βάση ανεξάρτητες αναφορές σε αυτές τις χώρες, μαζί με κυβερνητικές και εταιρικές ανακοινώσεις.

Η εκστρατεία διπλωματίας για τα εμβόλια της Κίνας έχει δεσμεύσει περίπου ένα δισεκατομμύριο δόσεις των εμβολίων της για δεκάδες χώρες.

Είναι μια πιθανή αποκατάσταση της φήμης  για την Κίνα, η οποία έχει αποφασίσει να μετατραπεί από αντικείμενο δυσπιστίας για τον αρχικό χειρισμό της επιδημίας COVID-19 σε σωτήρα. “Βλέπουμε ότι η διπλωματία εμβολίων σε πραγματικό χρόνο ξεκινά να παίζει, με την Κίνα να έχει το προβάδισμα όσον αφορά την ικανότητα παρασκευής εμβολίων στη χώρα της και να τα διαθέσει σε άλλους”, δήλωσε η Krishna Udayakumar, ιδρυτής διευθύντρια του Duke Global Health Κέντρου Καινοτομίας στο Πανεπιστήμιο Duke.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here