Ενόχληση στην Τουρκία για τις βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα: «Θα ελέγξουν το Αιγαίο υπέρ της Ελλάδας»


Τούρκοι αναλυτές αποδοκίμασαν αυτό που χαρακτηρίζουν ως συσσώρευση αμερικανικών δυνάμεων σε στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα.

Ιδιαίτερη ενόχληση φαίνεται να προκαλεί στην Τουρκία αυτό που εκλαμβάνεται από Τούρκους αναλυτές ως συγκέντρωση αμερικανικών δυνάμεων και βάσεων στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, ο αναλυτής Οζτούρκ Γιλμάζ, μιλώντας στο CNN Turk, αναφερόμενος στη βάση στην Αλεξανδρούπολη, είπε ότι «οι ΗΠΑ θα ελέγξουν πρώτα το Αιγαίο εδώ. Θα το ελέγξουν υπέρ της Ελλάδας, και αυτή η βάση θα το επεκτείνει ακόμα περισσότερο αυτό».

Όπως ισχυρίστηκε, οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν τις ελληνικές θέσεις ως προς τη γραμμή του FIR στο Αιγαίο, προσθέτοντας πως η Ουάσινγκτον επιθυμεί να προκαλέσει ανταγωνισμό μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας και ότι οι ΗΠΑ έχουν καταστήσει την Τουρκία σύμμαχο «μόνο στα χαρτιά».

Σχετικά με τις βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ο πρώην διπλωμάτης είπε ότι θα χρησιμοποιούνταν περισσότερο εναντίον της Τουρκίας και λιγότερο εναντίον της Ρωσίας.

Ο αναλυτής Ισμέτ Οτσελίκ, που μίλησε μετά τον Γιλμάζ, είπε πως «κοιτάξτε, δεν υπάρχει ανάγκη για συζήτηση πλέον. Μας δείχνουν τις κάννες τους».

Με πληροφορίες από Greek City Times

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ