Tαϊλάνδη: Η κυβέρνηση βάζει στα τρένα και διώχνει ασθενείς με κορονοϊό απο την Μπανγκόκ


Η Ταϊλάνδη χρησιμοποιεί τρένα για να απομακρύνει ασθενείς με κορονοϊό από την Μπανγκόκ, όπου τα νοσοκομεία λυγίζουν από την πρόσφατη έξαρση των κρουσμάτων.

Η πρώτη αμαξοστοιχία έφυγε από την πρωτεύουσα την Τρίτη, μεταφέροντας 137 ασθενείς που ήταν ασυμπτωματικοί ή είχαν ήπια συμπτώματα πίσω στις πόλεις τους στα βορειοανατολικά της χώρας.

Η Ταϊλάνδη βρίσκεται αντιμέτωπη με το τρίτο και πιο σοβαρό κύμα Covid-19 από την έναρξη της πανδημίας καθώς η μετάλλαξη Δέλτα έχει εξαπλωθεί ευρέως ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα. Τα νοσοκομεία αναγκάζονται να θεραπεύουν ασθενείς σε χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων και να απομακρύνουν ασθενείς που είναι σοβαρά άρρωστοι.

Από τον Απρίλιο, οι συνολικοί θάνατοι στη χώρα αυξήθηκαν από λιγότερους από 100 σε 4.397. Την Τετάρτη, αναφέρθηκαν 16.533 κρούσματα και 133 θάνατοι. Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο υπουργός Δημόσιας Υγείας Anutin Charnvirakul δήλωσε χθες ότι η υπηρεσία θα μετακινήσει από τη Μπανγκόκ τους ασθενείς που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε θεραπεία.

«Η διαδικασία είναι εξασφαλισμένη γιατί θα παρακολουθούνται στενά από γιατρούς και προσωπικό και τα τρένα δεν θα σταματάνε πουθενά. Θα υπάρχει ομάδα έκτακτης ανάγκης και εφεδρικό ασθενοφόρο στον προορισμό», είπε.

Λεωφορεία, φορτηγά και αεροπλάνα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη μετακίνηση ανθρώπων σε όλη τη χώρα, πρόσθεσε. Θα χρησιμοποιηθούν επιπλέον 15 αμαξοστοιχίες για την απομόνωση ασθενών που περιμένουν να αδειάσει ένα κρεβάτι νοσοκομείου στην Μπανγκόκ.

Ένας γιατρός από την ομάδα Mor Mai Thon (Οι γιατροί δεν θα το ανεχτούν), ο οποίος επέκρινε την κυβερνητική απάντηση, χαρακτήρισε την κατάσταση στην Μπανγκόκ κρίσιμη. «Φτάσαμε στο σημείο όπου οι άνθρωποι δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη, κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ πριν. Υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός ατόμων που δεν μπορούν να θεραπευτούν»

Περίπου το 5% του πληθυσμού της Ταϊλάνδης έχει εμβολιαστεί πλήρως, ενώ το 12,4% έχει λάβει μία δόση, σύμφωνα με το Our World in Data.

Η Ταϊλάνδη βασίζεται στα εμβόλια των AstraZeneca και Sinovac. Ωστόσο, μελέτες δείχνουν ότι η αποτελεσματικότητα του κινεζικού Sinovac μειώνεται 40 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση. Αυξανόμενος αριθμός Ταϊλανδών ιατρών – στους οποίους δόθηκε αυτό το εμβόλιο νωρίτερα μέσα στο έτος – έχει μολυνθεί.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ