Χυμός Ροδιού : Τα οφέλη του στην υγεία


Οι σπόροι ροδιού λαμβάνουν την έντονη κόκκινη απόχρωση τους από πολυφαινόλες. Αυτές οι χημικές ουσίες είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά . Ο χυμός ροδιού περιέχει υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών από τους περισσότερους άλλους χυμούς φρούτων. Έχει επίσης τρεις φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από το κόκκινο κρασί και το πράσινο τσάι .
Τα αντιοξειδωτικά στον χυμό ροδιού μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των ελεύθερων ριζών, στην προστασία των κυττάρων από βλάβες και στη μείωση της φλεγμονής .

Βιταμίνη C

  • Ο χυμός ενός ροδιού έχει περισσότερο από 40 τοις εκατό της ημερήσιας απαίτησής σας σε βιταμίνη C. Η βιταμίνη C μπορεί να αναλυθεί όταν παστεριωθεί, οπότε επιλέξτε σπιτικό ή φρέσκο ​​χυμό ροδιού για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη θρεπτική ουσία.

Πρόληψη του καρκίνου

  • Ο χυμός ροδιού έκανε πρόσφατα μια βουτιά όταν ερευνητές διαπίστωσαν ότι μπορεί να βοηθήσει να σταματήσει η ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων του προστάτη . Παρά τις πολλαπλές μελέτες για τις επιδράσεις του χυμού στον καρκίνο του προστάτη, τα αποτελέσματα είναι ακόμα προκαταρκτικά.
  • Ενώ δεν έχουν υπάρξει μακροχρόνιες μελέτες με ανθρώπους που να αποδεικνύουν ότι ο χυμός ροδιού προλαμβάνει τον καρκίνο ή μειώνει τον κίνδυνο, προσθέτοντάς τον στη διατροφή σας σίγουρα δεν μπορεί να βλάψει. Υπήρξαν ενθαρρυντικά αποτελέσματα σε μελέτες μέχρι στιγμής, και τώρα γίνονται μεγαλύτερες μελέτες .

Προστασία της νόσου του Alzheimer

  • Τα αντιοξειδωτικά στον χυμό και η υψηλή συγκέντρωσή τους πιστεύεται ότι εμποδίζουν την πρόοδο της νόσου Αλτσχάιμερ και προστατεύουν τη μνήμη.

Πέψη

  • Ο χυμός ροδιού μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή στο έντερο και να βελτιώσει την πέψη. Μπορεί να είναι ευεργετικό για άτομα με νόσο του Crohn , ελκώδη κολίτιδα και άλλες φλεγμονώδεις παθήσεις του εντέρου.
  • Ενώ υπάρχουν αντικρουόμενες πεποιθήσεις και έρευνες σχετικά με το αν ο χυμός ροδιού βοηθά ή επιδεινώνει τη διάρροια , οι περισσότεροι γιατροί συνιστούν να το αποφεύγετε μέχρι να αισθανθείτε καλύτερα και τα συμπτώματά σας να υποχωρήσουν.

Αντιφλεγμονώδες

  • Ο χυμός ροδιού είναι ισχυρό αντιφλεγμονώδες λόγω της υψηλής συγκέντρωσης αντιοξειδωτικών. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής σε όλο το σώμα και να αποτρέψει το οξειδωτικό στρες και βλάβες.

Ακολουθεί βίντεο για τον χυμό από ρόδι

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ