Θάλασσα : Θεραπευτικές ιδιότητες

Παρακάτω θα δούμε μερικές από τις κυριότερες θεραπευτικές ιδιότητες της θάλασσας:Ενισχύει το ανοσοποιητικό μας. Το θαλασσινό νερό, συμβάλλει στην προστασία του ανοσοποιητικού μας αφού αυξάνει την αντίσταση του οργανισμού μας σε ιούς και βακτήρια. Με λίγα λόγια μας προστατεύει απο διάφορες ασθένειες και παθήσεις, ενισχύοντας τον μεταβολισμό.

Μας προστατεύει από δερματοπάθειες

Το θαλασσινό νερό και ο ήλιος έχουν ευεργετική δράση καθώς μπορούν να μας θεραπεύσουν από δερματοπάθειες.Συγκεκριμένα είναι σε θέση να θεραπεύσουν η να εξομαλύνουν: το ατοπικό έκζεμα, την ψωρίαση και την κνίδωση.Επίσης παρέχει αντισηπτική δράση κατά των αλλεργιών.

  • Είναι εμπλουτισμένο με ωφέλιμα συστατικά

Η θάλασσα περιέχει συνολικά 92 μεταλλικά στοιχεία τα οποία ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού μας.Μερικά από τα κυριότερα συστατικά είναι: το μαγνήσιο, ασβέστιο, το νάτριο και το ιώδιο.

Τα στοιχεία αυτά μπορούν να δράσουν ως ένα σημείο και σαν συμπληρώματα αφού είναι σε θέση να μας τονώσουν σημαντικά!

  •  Έχει αντιγηραντικές ιδιότητες

Το ευεργετικό νερό της θάλασσας,συμβάλλει στην αντιγήρανση αφού προσφέρει λάμψη και φρεσκάδα στην επιδερμίδα. Μπορεί να λειάνει τις τραχιές επιφάνειες αφού απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα ενεργώντας σαν προϊόν απολέπισης.

Βελτιώνει το καρδιαγγειακό σύστημα

Η είσοδος και η έξοδος από τη θάλασσα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως καρδιαγγειακή γυμναστική. Με λίγα λόγια ο οργανισμός μας αποκτά ανθεκτικότητα και οι μύες της καρδιά μας ενδυναμώνονται. Το αποτέλεσμα είναι λιγότερες καρδιαγγειακές παθήσεις και παθήσεις του μυοκαρδίου.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here