Κορωνοϊός Γερμανία: Η Μέρκελ προειδοποιεί για τρίτο κύμα εάν το lockdown αρθεί πολύ γρήγορα

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχει προειδοποιήσει ότι η χώρα της θα μπορούσε να παγιδευτεί σε ένα τρίτο κύμα του Covid-19 εάν άρει το lockdown της πολύ γρήγορα. Τα σχόλιά της έρχονται καθώς τα κέντρα παιδικής μέριμνας και τα δημοτικά σχολεία άνοιξαν ξανά σε 10 από τις 16 πολιτείες της Γερμανίας την τελευταία εβδομάδα του Φλεβάρη και καθώς η Γερμανία εξετάζει τρόπους άρσης των βαριών περιορισμών που έχουν κλείσει μέρος των επιχειρήσεων της χώρας για περισσότερες από 10 εβδομάδες.

“Λόγω των (παραλλαγών), μπαίνουμε σε μια νέα φάση της πανδημίας, από την οποία μπορεί να προκύψει ένα τρίτο κύμα”, δήλωσε η Μέρκελ στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung. “Επομένως, πρέπει να προχωρήσουμε με σύνεση και προσοχή, ώστε ένα τρίτο κύμα να μην απαιτεί νέο πλήρες κλείσιμο σε όλη τη Γερμανία”.

Μεγάλο μέρος της Ευρώπης καταγράφει περιπτώσεις νεότερων παραλλαγών Covid-19, ιδίως εκείνων που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νότια Αφρική. Και οι δύο πιστεύεται ότι εξαπλώνονται πιο γρήγορα από τις προηγούμενες παραλλαγές.

Στη σταδιακή προσέγγιση της Γερμανίας για να ανοίξει ξανά την αγορά, τα κομμωτήρια αναμένεται να ξαναρχίσουν την επιχείρηση την Δευτέρα, 1η Μαρτίου, ενώ οι περισσότερες άλλες επιχειρήσεις πρέπει να παραμείνουν κλειστές μέχρι τις 7 Μαρτίου.

Υπάρχουν επί του παρόντος περίπου 61,7 περιπτώσεις Covid-19 ανά 100.000 άτομα στη Γερμανία, σύμφωνα με το Robert Koch Institute, την αρχή δημόσιας υγείας της χώρας. Η Μέρκελ δήλωσε ότι ο στόχος είναι να μειωθεί αυτό το ποσοστό κρουσμάτων σε 35 ανά 100.000 προκειμένου να ανοίξει εκ νέου η οικονομία με ουσιαστικό τρόπο.

Επιπλέον, η Μέρκελ υπερασπίστηκε τις αποφάσεις των κρατών να ανοίξουν ξανά τα σχολεία, λέγοντας ότι οι περιφέρειες που επιτυγχάνουν το ποσοστό 35 σε 100.000 θα μπορούσαν να το κάνουν χωρίς να έχουν αντίκτυπο σε άλλες περιοχές.

 

Η καγκελάριος πρόσθεσε ακόμη ότι τα τεστ ευρείας κλίμακας θα ξεκινήσουν σύμφωνα με το εκ νέου άνοιγμα της χώρας. “Μια έξυπνη στρατηγική ανοίγματος συνδέεται άρρηκτα με ολοκληρωμένα γρήγορα τεστ, όπως ήταν τα δωρεάν τεστ” και συνέχισε η κα Μέρκελ “Δεν μπορώ να πω ακριβώς πόσο καιρό θα χρειαστεί για την εγκατάσταση ενός τέτοιου συστήματος. Αλλά θα είναι τον Μάρτιο.”

Η Γερμανία μπόρεσε να επιβραδύνει το ποσοστό μόλυνσης από κορωνοϊό με το lockdown, το οποίο περιελάμβανε και το κλείσιμο των συνόρων της με την Αυστρία και την Τσεχική Δημοκρατία. Οι τσεχικές υγειονομικές αρχές επιβεβαιώνουν ρεκόρ ημερήσιων περιπτώσεων λοίμωξης, με τον αριθμό των θανάτων να ανεβαίνει σε μια από τις χειρότερες κατά κεφαλήν στον κόσμο, ωθώντας τα νοσοκομεία της χώρας στο χείλος της κατάρρευσης.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here