Γωγός: Στο «κόκκινο» η Τήνος μαζί με Ίο και Πάρο – Τι είπε για την Κρήτη

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών μίλησε για τα νησιά τα οποία βρίσκονται στο «κόκκινο», τονίζοντας ότι πρέπει να ελεγχθεί η κατάσταση.

Ο καθηγητής Παθολογίας των Λοιμώξεων του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, μίλησε για τα «κόκκινα» νησιά στα οποία η θετικότητα κυμαίνεται από 4% έως και 5,5%, ενώ εξήγησε ποια νησιά βρίσκονται στο «κόκκινο».

Ο κ. Γώγος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στη θετικότητα δήλωσε ότι «εκεί έχουμε ήδη ένα πρόβλημα» και «θα πρέπει να περιοριστεί το φαινόμενο». Παράλληλα, σημείωσε ότι εκτός από την Ίο και την Πάρο στα «κόκκινα» νησιά εντάσσεται πλέον και η Τήνος. Στην Κρήτη είπε ότι η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη και ειδικά στο Ρέθυμνο έχει σταθεροποιηθεί.

Πως μπορούν να αποφευχθούν τοπικά lockdown

Ο καθηγητής Παθολογίας των Λοιμώξεων τόνισε ότι απαιτείται να ελεγχθεί η κατάσταση σε αυτά τα νησιά για να μην οδηγηθούν σε περιοριστικά μέτρα όπως αυτά που εφαρμόστηκαν στη Μύκονο. Ακόμη, πρότεινε σε πρώτη φάση να γίνει μια πολύ καλή ενημέρωση των τοπικών αρχών, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι επιχειρηματίες, οι τουρίστες και οι κάτοικοι.

Σταθεροποίηση στην υπόλοιπη χώρα

Ο καθηγητής εξήγησε ότι με εξαίρεση τα συγκεκριμένα νησιά, στην υπόλοιπη χώρα η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί. Σύμφωνα με τον κ. Γώγο παρατηρείται μια αυξημένη πίεση στο Σύστημα Υγείας αλλά στις κλινικές και όχι στις ΜΕΘ των νοσοκομείων.

Σχετικά με το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης που απαιτείται για να σχηματιστεί τείχος ανοσίας, ο καθηγητής τόνισε ότι είναι μεγαλύτερο από 80% εξαιτίας του στελέχους Δέλτα που επικρατεί και αυξάνει τη μεταδοτικότητα.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς παρότρυνε όλους τους υγειονομικούς αλλά και τους εργαζόμενους σε κλάδους όπως η εκπαίδευση και η εστίαση, να σπεύσουν να εμβολιαστούν πριν γίνει υποχρεωτικό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ