ΟΠΕΚΑ – Επίδομα παιδιού Α21: Πότε πληρώνεται η 3η δόση – Αυξήσεις έως 220 ευρώ

ΟΠΕΚΑ – Επίδομα παιδιού Α21: Πληρώνεται η τρίτη διμηνιαία δόση του επιδόματος – Ποιοι δικαιούχοι θα δουν σημαντικές αυξήσεις στα ποσά και ποιοι θα πρέπει να επιστρέψουν χρήματα. 

Μια σειρά από επιδόματα πληρώνονται από τον ΟΠΕΚΑ την Παρασκευή, 30 Ιουλίου, τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα.

Μεταξύ των επιδομάτων που θα πληρωθούν είναι και η τρίτη διμηνιαία δόση του επιδόματος παιδιού στους δικαιούχους. Η συγκεκριμένη πληρωμή αφορά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο. Το ποσό του επιδόματος παιδιού Α21 ύψους 172.369.071 ευρώ θα λάβουν 753.606 δικαιούχοι στις 30 Ιουλίου για την καταβολή της τρίτης δόσης του 2021. Το ποσό της πληρωμής εγκρίθηκε με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη.

Οι αυξήσεις στο επίδομα παιδιού δεν φάνηκαν στην πληρωμή των προηγούμενων μηνών αλλά θα φανούν τώρα στις 30 Ιουλίου εφόσον έχει γίνει η υποβολή από τους δικαιούχους των φορολογικών δηλώσεων. Φυσικά προϋπόθεση για την αύξηση του ποσού του επιδόματος παιδιού Α21 είναι να αποτυπώνεται μείωση στα εισοδήματα του 2020.

Ωστόσο αυξημένα ποσά έως και 220 ευρώ θα δουν περισσότεροι από 150.000 δικαιούχους και κατά κύριο λόγο οικογένειες με 2 ή 3 παιδιά, με την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2020.Οι περίπου 150.000 τυχεροί θα δουν τις αυξήσεις στην τρίτη πληρωμή του επιδόματος παιδιού η διαδικασία για την οποία είναι σε εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται ότι τα ποσά για το επίδομα παιδιού αναπροσαρμόζονται από την τρίτη δόση και μετά με βάση τα εισοδήματα του 2020 ενώ οι δύο πρώτες δόσεις πληρώθηκαν προκαταβολικά με βάση τα εισοδήματα του 2019.

Προσοχή! Ποιοι δικαιούχοι θα πρέπει να επιστρέψουν χρήματα

Όσοι κατέγραψαν υψηλότερο εισόδημα για το 2020 θα δουν μειωμένη την τρίτη δόση καθώς από αυτή θα παρακρατηθεί η διαφορά από την προκαταβολή των δύο προηγούμενων που έγιναν βάσει των εισοδημάτων του 2019.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, για ορισμένους η τρίτη δόση να είναι και μηδενική αν η διαφορά είναι πολύ μεγάλη.

Για όσους, δε, προκύψει ότι παύουν να είναι δικαιούχοι τότε αυτοί θα κληθούν να επιστρέψουν τις δύο πρώτες δόσεις του επιδόματος παιδιού μετά από ειδοποίηση που θα λάβουν από τον ΟΠΕΚΑ.

Έτσι, όσοι έλαβαν χρήματα ενώ δεν θα έπρεπε θα πρέπει να τα επιστρέψουν καθώς οι χορηγηθείσες δόσεις θεωρούνται ως αχρεωστήτως καταβληθείσες και θα πρέπει να επιστραφούν στον ΟΠΕΚΑ (Τράπεζα Πειραιώς αρ. Λογαριασμού GR 78 0171 0170 0060 1703 0022 477) με πλήρη αναγραφή του ονοματεπώνυμου, του ΑΦΜ σας και του νομού κατοικίας σας.

Όλες οι ημερομηνίες πληρωμής για το 2021

Αναλυτικά, οι ημερομηνίες πληρωμής του επιδόματος παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ:

  • Τρίτη δόση:
    Στις 31 Ιουλίου του 2021
    αναμένεται να καταβληθεί η τρίτη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή αφορά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο.
  • Τέταρτη δόση:
    Στις 30 Σεπτεμβρίου του 2021
    αναμένεται να καταβληθεί η τέταρτη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή αφορά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.
  • Πέμπτη δόση:
    Στις 30 Νοεμβρίου του 2021
    αναμένεται να καταβληθεί η πέμπτη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή αφορά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.
  • Έκτη δόση:
    Πριν από την Πρωτοχρονιά
    αναμένεται να καταβληθεί η τελευταία και έκτη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή αφορά τους μήνες Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου.

Ο ΟΠΕΚΑ υπενθυμίζει σε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι για να χορηγηθεί το Επίδομα Παιδιού θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση, η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Τα ποσά

Ο προσδιορισμός των δικαιούχων γίνεται με εισοδηματικά κριτήρια ως εξής:

• Πρώτη κατηγορία έως 6.000 ευρώ
• Δεύτερη κατηγορία 6.001-10.000 ευρώ
• Τρίτη κατηγορία 10.001- 15.000 ευρώ

Το ποσό του επιδόματος εξαρτάται από τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων και αφορά:

• Για την πρώτη κατηγορία 70 ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο, επιπλέον 70 ευρώ για το δεύτερο και άλλα 140 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε επιπλέον των 3 παιδιών

• Για τη δεύτερη κατηγορία 42 ευρώ ανά μήνα για το πρώτο παιδί, επιπλέον 42 ευρώ για το δεύτερο και 84 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο

• Για την τρίτη κατηγορία 28 ευρώ τον μήνα για το πρώτο παιδί, επιπλέον 28 ευρώ για το δεύτερο και επιπλέον 56 ευρώ για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ