Ψυχική υγεία : Λύσεις για να την φορτίζετε όταν εξαντλείτε

Στον σημερινό γρήγορο κόσμο, το να είσαι απασχολημένος φαίνεται να είναι κάτι για το οποίο πρέπει να είσαι υπερήφανος. Μεταξύ της δουλειάς όλη μέρα, του φαγητού στο τρέξιμο και του ελάχιστου χρόνου για διασκέδαση και χαλάρωση, είναι φυσιολογικό να νιώθετε εξαντλημένοι τουλάχιστον μερικές φορές. Αλλά το να νιώθεις πάντα κουρασμένος δεν είναι υγιές. Μπορεί επίσης να σας αφήσει λιγότερο παραγωγικούς και λιγότερο ευτυχισμένους.

Εάν αντιμετωπίζετε καθημερινή εξάντληση, μπορεί να σας βοηθήσει να λάβετε ορισμένα μέτρα για να επαναφορτίσετε την προσωπική σας μπαταρία. Εδώ είναι μερικές ιδέες που μπορεί να σας βοηθήσουν να ενεργοποιήσετε το μυαλό και το σώμα σας.

  • Η καλή φροντίδα του σώματός σας μπορεί να διευκολύνει την επαναφόρτιση του μυαλού σας. Το άγχος μπορεί να βλάψει το σώμα σας, ακόμα κι αν δεν έχετε πολύ φυσική δουλειά. Μπορείτε να βοηθήσετε στην επαναφόρτιση του σώματός σας με τις ακόλουθες δραστηριότητες:

Κάντε ένα ζεστό μπάνιο

  • Ένα ζεστό μπάνιο μπορεί να είναι χαλαρωτικό. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε το αλάτι Epsom στο μπάνιο σας. Το αλάτι Epsom περιέχει χημικές ουσίες που πιστεύεται ότι απομακρύνουν τις τοξίνες, βελτιώνουν τη μυϊκή λειτουργία και μειώνουν τη φλεγμονή που σχετίζεται με το στρες.

Κάντε απολέπιση και ανοίξτε τους πόρους

  • Τα scrub απολέπισης μπορούν να σας βοηθήσουν να επαναφορτίσετε το σώμα σας βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος. Αναζητήστε τρίψιμο που περιέχει φυσικά συστατικά, όπως βρώμη ή αλάτι. Τρίψτε απαλά σε βρεγμένο δέρμα και ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Η καλή κυκλοφορία μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τα επίπεδα άγχους, να αυξήσετε την ενέργειά σας και να διατηρήσετε το σώμα σας υγιές.

Αλλάξτε τη διατροφή σας

  • Τα επίπεδα ενέργειας επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από τη διατροφή σας. Οι ειδικοί συστήνουν ένα μείγμα σύνθετων υδατανθράκων, όπως δημητριακά ολικής αλέσεως και λαχανικά με άμυλο, με άπαχες πρωτεΐνες και υγιές λίπος σε κάθε γεύμα.

Τέντωμα

  • Ένα στρεσαρισμένο, εξαντλημένο σώμα είναι πιο επιρρεπές σε τραυματισμούς από ένα χαλαρό και υγιές. Μπορείτε να βοηθήσετε στην επαναφόρτιση τεντώνοντας τους μυς σας για μόλις πέντε λεπτά κάθε λίγες ημέρες. Ακόμα καλύτερα, ακολουθήστε ένα μάθημα γιόγκα μία ή δύο φορές την εβδομάδα για μια εκτενή άσκηση.

Αρωματοθεραπεία

  • Μυρωδιές όπως λεβάντα και φασκόμηλο πιστεύεται ότι είναι ιδιαίτερα χαλαρωτικές για όσους βρίσκονται υπό άγχος. Ορισμένα αιθέρια έλαια αρωματοθεραπείας μπορούν να αναμιχθούν με ένα λάδι φορέα και να τρίβονται απευθείας στο σώμα, να τρίβονται στους καρπούς ή να διαχέονται στον αέρα.

Ακολουθεί βίντεο για την ψυχική υγεία

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ