Έρευνα Αντισώματα: Αισιόδοξα νέα για όσους έχουν νοσήσει με covid – 19 πριν την 1η δόση εμβολίου

Έρευνα Αντισώματα: Νέα έρευνα από το UNC-Chapel Hill προτείνει ότι όσοι είχαν προηγουμένως βιώσει μια λοίμωξη από τον ιό SARS-CoV-2 αναπτύσσουν μια σημαντική απόκριση αντισωμάτων στην πρώτη δόση του εμβολίου COVID-19 με βάση mRNA. Στην πραγματικότητα, μία δόση του εμβολίου θα μπορούσε να δώσει το ίδιο επίπεδο προστασίας αντισωμάτων σε όσους είχαν COVID-19 με το ίδιο επίπεδο προστασίας των δύο δόσεων εμβολίου για εκείνους που δεν είχαν προσβληθεί ποτέ από τον ιό.

Αυτά είναι ευπρόσδεκτα νέα για πολλούς που έχουν αναρρώσει από τον ιό και τώρα αναρωτιούνται εάν πρέπει να λάβουν εμβόλιο όταν θα είναι επιλέξιμοι.

Προηγούμενη καθοδήγηση CDC έδειξε ότι εκείνοι με ιστορικό λοίμωξης από SARS-CoV-2 μπορεί να επιλέξουν να καθυστερήσουν προσωρινά τον εμβολιασμό ενώ οι προμήθειες είναι περιορισμένες. “Παρατηρήσαμε ότι η απόκριση αντισωμάτων σε μία δόση εμβολίου mRNA μεταξύ ατόμων που είχαν προηγουμένως μολυνθεί ήταν σχεδόν διπλάσια από εκείνη των ατόμων που δεν είχαν σημάδια προηγούμενης μόλυνσης”, δήλωσε ο Allison Aiello, Ph.D., καθηγητής επιδημιολογίας στο UNC Gillings School of Global Public Health. “Επιπλέον, η απόκριση στον πρώτο εμβολιασμό μεταξύ ατόμων με προηγούμενη μόλυνση ήταν παρόμοιου μεγέθους με την απόκριση αυτών που είχαν λάβει δύο δόσεις εμβολίου και δεν είχαν ποτέ νοσήσει από τον ιό.

Η μελέτη μας είναι μοναδική στο ότι καταφέραμε να παρακολουθούμε διαχρονικά τις αποκρίσεις αντισωμάτων SARS-CoV-2, ορισμένες περιπτώσεις για μήνες πριν από τον εμβολιασμό, οι οποίες έδειξαν ότι η απόκριση στην πρώτη δόση εμβολίου μεταξύ ατόμων που είχαν νοσήσει ήταν ισχυρή για μια σειρά διαφορετικών προτύπων στην απόκριση αντισωμάτων με την πάροδο του χρόνου.”

“Αυτά τα αποτελέσματα υποστηρίζουν ένα νέο και αυξανόμενο σώμα έρευνας που υποδηλώνει ότι η προηγούμενη λοίμωξη SARS-CoV-2 μπορεί να λειτουργήσει ως εκκινητής για την ανοσοαπόκριση στην πρώτη δόση εμβολίου SARS-CoV-2 με βάση mRNA”, δήλωσε η Emily Ciccone, MD , MHS, η πρώτη συγγραφέας της μελέτης, η οποία είναι κλινικός εκπαιδευτής και συνεργάτης στο Τμήμα Λοιμωδών Νοσημάτων της Ιατρικής Σχολής του UNC.

“Εάν αυτή η ανοσοαπόκριση αποδειχθεί ότι είναι ανθεκτική και προστατευτική έναντι επακόλουθης λοίμωξης SARS-CoV-2 σε μελλοντικές μελέτες, άτομα με ιστορικό λοίμωξης μπορεί να είναι σε θέση να παραιτηθούν από τη δεύτερη δόση ενός εμβολίου που βασίζεται σε mRNA” Αυτά τα ευρήματα, τα οποία δημοσιεύονται επί του παρόντος ως προεκτύπωση στο medRxiv, προήλθαν από τη διαχρονική μελέτη COVID Health Care Personnel (HCP) της UNC, μια κοινή πρωτοβουλία μεταξύ της Σχολής Ιατρικής, της Σχολής Gillings και του Ινστιτούτου UNC για την Παγκόσμια Υγεία και τα Λοιμώδη Νοσήματα.

Η μελέτη ακολούθησε μια ομάδα HCPs στο UNC Health από τον Ιούλιο του 2020 για να εξετάσει τους παράγοντες κινδύνου για λοίμωξη και την αλλαγή τους στα επίπεδα αντισωμάτων SARS-CoV-2 με την πάροδο του χρόνου. Τα HCP στη μελέτη είχαν την ευκαιρία να λάβουν το εμβόλιο της Moderna ή της Pfizer-BioNtech SARS-CoV-2 μέσω του προγράμματος εμβολιασμού της UNC Health που ξεκίνησε στα μέσα Δεκεμβρίου 2020. Η ομάδα μελέτης συνέκρινε τις αποκρίσεις αντισωμάτων πριν και μετά τον εμβολιασμό μεταξύ των συμμετεχόντων στη μελέτη που είχαν προηγουμένως νοσήσει με COVID-19 και όσωνς δεν είχαν αντισώματα στον ιό SARS-CoV-2 πριν από τον εμβολιασμό. Περισσότεροι από 27 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν μολυνθεί μέχρι σήμερα με τον SARS-CoV-2.

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα αυτής της μελέτης παρέχουν πιθανή ελπίδα ότι ορισμένα άτομα ενδέχεται να είναι σε θέση να εγκαταλείψουν έναν δεύτερο εμβολιασμό, ο οποίος θα μπορούσε να έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στις στρατηγικές διανομής εμβολίων – τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι συγγραφείς της μελέτης από το Gillings School περιλαμβάνουν τον αντίστοιχο συγγραφέα Aiello, τους διδακτορικούς φοιτητές Deanna Zhu και Evans Lodge, τον ειδικό ερευνητή Rawan Ajeen και τον Επίκουρο Καθηγητή Βιοστατιστικής Bonnie Shook-Sa, Dr PH.

Οι συγγραφείς της Ιατρικής Σχολής περιλαμβάνουν τον Ciccone και τον Ross Boyce, MD, MSc, επίκουρο καθηγητή στο Τμήμα Λοιμωδών Νοσημάτων. Επιπλέον, η συνσυγγραφέας ομάδα περιλαμβάνει μια ομάδα 12 ατόμων σε όλη τη Σχολή Gillings και τη Σχολή Ιατρικής που συνέβαλαν στη μελέτη.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here