Κορονοϊός- Μαγιορκίνης: Σημάδια σταθεροποίησης και μικρής υποχώρησης, μα αύξηση των νέων εισαγωγών

Για σημάδια σταθεροποίησης και πολύ μικρής υποχώρησης έκανε λόγο κατά την ενημέρωση της Πέμπτης για τον κορονοϊό ο Γκίκιας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας. 

Για σημάδια σταθεροποίησης και πολύ μικρής υποχώρησης έκανε λόγο ο Γκίκιας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, κατά την ενημέρωση της Πέμπτης για τον κορονοϊό.

Παρόλα αυτά, ο κ. Μαγιορκίνης έκανε λόγο για σημαντική αύξηση των εισαγωγών τις τελευταίες ημέρες, με τις εισαγωγές σε ΜΕΘ την τελευταία εβδομάδα να έχουν ειδικότερα αυξηθεί κατά 25%. Ωστόσο, υπογράμμισε τη σημαντική μείωση των θανάτων, της τάξης του 28%.

Ο κ. Μαγιορκίνης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κατάσταση στο Ηνωμένο Βασίλειο, επισημαίνοντας πως υπάρχει τάση μείωσης, παρά τις προβλέψεις για το αντίθετο. Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρθηκε ως πιθανό αίτιο στην επέκταση του εμβολιασμού στις πιο νεαρές ηλικίες.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.696 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο. Εννιά ήταν οι νεκροί σε 24 ώρες, ενώ στους 157 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι.

Σημειώνεται πως το ECDC την Πέμπτη «έβαψε» πορτοκαλί μεγάλο μέρος της χώρας μας σε σχετικό χάρτη. Αναλυτικότερα, στον χάρτη αυτό παρουσιάζονται να βρίσκονται στο κόκκινο η Κρήτη και αρκετά νησιά του Αιγαίου, με το υπόλοιπο μέρος να βρίσκεται είτε στο πορτοκαλί είτε στο κίτρινο. Πορτοκαλί, συγκεκριμένα, είναι κάποια νησιά του νοτίου Αιγαίου, τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Θεσσαλία, η Αττική, η δυτική Ελλάδα, το σύνολο της Πελοποννήσου και η κεντρική Μακεδονία. Στο κίτρινο είναι η στερεά Ελλάδα, μέρος της Μακεδονίας και νησιά του βορείου Αιγαίου. Καμία περιοχή δεν είναι πράσινη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here