Νέο «πλήγμα» στην Τουρκία για τα Βαρώσια: «Βολές» από το Συμβούλιο της Ευρώπης


Τον «βαθύ προβληματισμό» της για τις τουρκικές εξαγγελίες σχετικά με τα Βαρώσια εξέφρασε η γενική γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ως νέο πλήγμα στην Τουρκία σχετικά με τις εξαγγελίες για τα Βαρώσια εκλαμβάνεται η δήλωση της γενικής γραμματέως του Συμβουλίου της Ευρώπης, Μαρίγια Πετζίνοβιτς Μπούριτς, η οποία εξέφρασε «βαθύ προβληματισμό» για το θέμα.

Αναλυτικότερα, η κ. Μπούριτς δήλωσε πως «είμαστε βαθιά προβληματισμένοι από τις ανακοινώσεις του προέδρου της Τουρκίας και του ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας στις 20 Ιουλίου σχετικά με το περαιτέρω άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής των Βαρωσίων. Τέτοιες μονομερείς ενέργειες είναι λυπηρές, καθώς έρχονται σε αντίθεση με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που αναγνωρίζονται πλήρως από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Ζητούμε αντιστροφή αυτής της απόφασης. Ο διάλογος μεταξύ των δύο κοινοτήτων θα έπρεπε να αρχίσει ξανά».

Συνεχίζοντας, η γγ του Συμβουλίου της Ευρώπης εξέφρασε την ελπίδα πως η δήλωση από πλευράς της προεδρίας του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τα Βαρώσια θα συμβάλει προς την ανανέωση των συνομιλιών. «Το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι έτοιμο να υποστηρίξει τις προσπάθειες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για αυτό το θέμα. Τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των Κυπρίων θα έπρεπε να είναι σεβαστά πλήρης στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ και σύμφωνα με τις εγγυήσεις που παρέχονται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ