Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6: Πότε πληρώνεται η δεύτερη δόση – Ποιοι και γιατί «κόπηκαν»

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6: Περίπου 286.000 επαγγελματίες θα «μοιραστούν» το μισό δισ. ευρώ της ενίσχυσης, με άλλους 435.000 να μένουν εκτός. 

Την Τετάρτη (03/03) καταβλήθηκε το πρώτο τμήμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 6, (περίπου 158 εκατ. ευρώ) ενώ μέσα στην εβδομάδα θα γίνει και δεύτερη εκταμίευση από το πρόγραμμα, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, η Επιστρεπτέα Προκαταβολή, η επιδότηση των πάγιων δαπανών των επιχειρήσεων και το πρόγραμμα «Γέφυρα 2» για τα επιχειρηματικά δάνεια, θα αποτελέσουν τα βασικά «όπλα» για την ενίσχυση των επιχειρήσεων το επόμενο διάστημα. Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε για το τι θα συμβεί με την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ.

«Μέχρι τις 16 Μαρτίου το κόστος των αποφάσεων που σωστά πήρε η κυβέρνηση είναι 1,2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 520 εκατ. είναι στο λιανεμπόριο. Έχουμε τη δυνατότητα με τα ταμειακά διαθέσιμα να καλύψουμε σημαντικό ποσοστό αυτών των απωλειών» τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο Mega.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here