Αθλητισμός lockdown παιδιά: Διασκεδάσετε με τους μικρούς φιλούς στο σπίτι, ενώ παράλληλα ασκείστε

Το lockdown και οι περιορισμοί στις μετακινήσεις έχουν φέρει αλλαγές στη ζωή μας επηρεάζοντας κάθε εκδοχή της καθημερινότητας πολλών από εμάς. Τα πράγματα, ωστόσο, ίσως είναι δυσκολότερα, όταν καλούμαστε να εξηγήσουμε την κατάσταση στα μικρά παιδιά των οποίων η καθημερινότητα έχει επίσης τροποποιηθεί σημαντικά. Παρακάτω ακολουθούν ορισμένες ιδέες που θα σας βοηθήσουν να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας κατά τη διάρκεια του lockdown στο σπίτι, ενώ παράλληλα θα ασκείστε ομαδικά.

 

 

Όλα τα βήματα είναι απλά και θα χρειαστείτε μόλις λίγα υλικά για να εφαρμόσετε τις ιδέες. Εάν αποφασίσετε να υιοθετήσετε τις συμβουλές που ακολουθούν, σκεφτείτε ακόμη να συνδημιουργήσετε παρέα με τα παιδιά σας τους εξοπλισμούς που είναι απαραίτητοι προκειμένου να μπείτε στη δράση. Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί πληθώρα βίντεο με βήμα – βήμα οδηγίες για ευφάνταστες και εύκολες κατασκευές. Αξιοποιήστε την φαντασία σας και καλή απόλαυση!

1. Ακονίστε τη φαντασία σας

Προσφέρετε μερικές ιδέες για δημιουργικούς τρόπους κίνησης και, στη συνέχεια, αφήστε τη φαντασία των παιδιών σας να απελευθερωθεί. Μπορείτε για παράδειγμα να τα ενθαρρύνετε να λυγίσουν γύρω – γύρω, μιμούμενα τους κορμούς και τα κλαδιά των δέντρων που ταλαντεύονται στον άνεμο. Ή μπορούν να χρησιμοποιήσουν το σώμα και τα χέρια τους για να σχηματίσουν τα γράμματα της αλφαβήτου και να φτιάξουν προτάσεις που θα πρέπει στη συνέχεια να αποκρυπτογραφήσετε. Κάτι σαν παντομίμα και επανάληψη της σχολικής ύλης την ίδια στιγμή.

 

2. Φτιάξτε τη δική σας οικογενειακή ομάδα Hula-Hoop

Καθαρίστε και παραχωρήστε λίγο χώρο για διασκέδαση στο σπίτι. Προμηθευτείτε στεφάνια Hula-Hoop. Θα εκπλαγείτε από το πόσο θεραπευτικά και διασκεδαστικά είναι, ενώ παράλληλα ενεργοποιούν όλο το σώμα. Με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά θα μπορούν να ασκήσουν διαφορετικά μέρη του σώματος, περιστρέφοντας το στεφάνι γύρω από τη μέση, τα χέρια ή τα πόδια τους. Μπορείτε ακόμη να τοποθετήσετε τα στεφάνια στο πάτωμα, δημιουργώντας διάφορα σχέδια, ώστε τα παιδιά να πηδούν από το ένα στεφάνι στο άλλο. Ή, δείτε ποιος μπορεί να κυλήσει το στεφάνι του όσο πιο μακριά.

3. Σηκωθείτε και χορέψτε

Βάλτε την αγαπημένη σας μουσική ή τραγουδήστε παρέα με τα μέλη της οικογένειάς σας και ρίξτε το στον χορό. Πραγματικά είναι τόσο αγχολυτικό να χορεύεις παρέα με τους αγαπημένους σου ανθρώπους. Προσκαλέστε τα μέλη της οικογένειάς σας να φτιάξουν τους δικούς τους χορούς ή διδάξτε στα παιδιά μια χορογραφία ή ένα είδος χορού που ξέρερε. Ανά διαστήματα κλείστε τη μουσική και παίξτε τα «αγαλματάκια ακίνητα», όπου όλοι θα πρέπει να παγώσετε σαν άγαλμα, κάθε φορά που η μουσική σταματά. Είναι περιττό να πούμε πως ο χορός είναι ένας απολαυστικός τρόπος να γυμναστείτε, ανεξάρτητα από την ηλικία σας, ενώ η ακινησία για λίγα λεπτά μπορεί να έχει οφέλη “διαλογισμού”, αφού επιτρέπει την επιβράδυνση και την επαφή με το σώμα και την παρούσα στιγμή.

 

4. “Φέρτε” το τσίρκο στο σπίτι σας

Μετατρέψτε το καθιστικό ή το σαλόνι σας ή ένα δωμάτιο του σπιτιού σε φανταστικό τόπο παραμυθιού. Μπορείτε να δοκιμάστε ασκήσεις εξισορρόπησης, υποδυόμενοι τους ακροβάτες ή ζογκλέρ. Γιατί όχι, βάλτε ακόμη και το κατοικίδιο ζώο σας στη δράση, αν φυσικά απολαμβάνει να πηδά από στεφάνι σε στεφάνι ή να συνοδεύει τους μικρούς σας “μάγους” την ώρα των παραστάσεων. Εάν μάλιστα το πάρετε στα σοβαρά, μπορείτε να το κάνετε μια εβδομαδιαία δραστηριότητα ποιοτικής συνεύρεσης με την οικογένειά σας. Αφήστε τη φαντασία σας να πάρει τα ηνία της δράσης και εξασκηθείτε στα κόλπα σας κάθε φορά που έχετε χρόνο, προσκαλώντας και τα υπόλοιπα μέλη του οικογενειακού “τσίρκου” να ακονίζουν τα ταλέντα τους τακτικά. Και γιατί όχι, αν νιώσετε αρκετά άνετοι, μπορείτε, βγαίνοντας από το lockdown να δώσετε μια παράσταση σε λίγους καλούς φίλους ή μέλη από την ευρύτερη οικογένεια.

5. Φέρτε στο σαλόνι σας την άγρια φύση

Ποιος είπε ότι το σπίτι σας δεν μπορεί να είναι μια μικρή κοινότητα στη ζούγκλα; Προσκαλέστε τα παιδιά σας να κινούνται, προσποιούμενα πως είναι διαφορετικά άγρια ζώα. Μπορούν να κινούνται κατά μήκος του δαπέδου σαν σκουλήκια, να πηδούν σαν “happy” καγκουρό, να μπαίνουν στο δωμάτιο σαν άγρια άλογα ή ταύροι ή να σέρνονται σαν κροκόδειλοι την ώρα που ψάχνουν για φαγητό. Βάλτε με προσοχή μαξιλάρες και έπιπλά σας στο παιχνίδι, αλλά και ήχους από την άγρια φύση που μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο και δημιουργήστε μια ατμόσφαιρα αληθινά βγαλμένη από παραμύθι.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here