Διαλογισμός: Για μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στο άγχος και πιο ανάλαφρη ζωή [vid]


Ο διαλογισμός βοηθά τους ανθρώπους να πατήσουν το κουμπί της παύσης για να είναι παρόντες στην παρούσα στιγμή. Είναι ένας άμεσος τρόπος να αποκτήσουμε αυτό το είδος της ηρεμίας και της επικέντρωσης και να συνδεθούμε με τον εαυτό μας στο παρόν.

Είτε πρόκειται για πέντε λεπτά ή 20 λεπτά, η εύρεση χρόνου για διαλογισμό καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε πιο ευτυχισμένοι και πιο ήρεμοι. Και, το μυαλό και το σώμα σας θα σας ευχαριστήσουν. Ο διαλογισμός προσφέρει πολλά οφέλη στη σωματική σας υγεία και ευεξία.

Οφέλη Διαλογισμού

  • Μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης

Έρευνες δείχνουν ότι ο διαλογισμός μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης, της ορμόνης που προκαλεί άγχος. Η μείωση της κορτιζόλης μπορεί να μειώσει το γενικό στρες, το άγχος και την κατάθλιψη.

  • Μπορείτε να αντιμετωπίσετε καλύτερα το άγχος

Ο διαλογισμός φέρνει μια αίσθηση ηρεμίας στο μυαλό και το σώμα που μπορεί να μειώσει το άγχος. Όταν το μυαλό χαλαρώνει, το σώμα ακολουθεί. Θέλουμε η αδρεναλίνη μας και το νευρικό μας σύστημα να κάνουν ένα διάλειμμα μερικές φορές, να αποσυνδέονται, να αναζωογονούνται κι αυτό ακριβώς πετυχαίνουμε με τον διαλογισμό και την συνειδητή επαφή με την παρούσα στιγμή.

Αφιερώνοντας μόνο λίγα λεπτά για να κλείσετε τα μάτια σας και να κάνετε ασκήσεις αναπνοής μπορείτε να απενεργοποιήσετε τους μηχανισμούς στον εγκέφαλό σας που προκαλούν και εμπλέκονται στο άγχος.

  • Μειώνει τα συμπτώματα της κατάθλιψης

Η κατάθλιψη είναι μια ψυχική κατάσταση που προκαλείται συχνά από το άγχος. Έρευνες δείχνουν ότι ο διαλογισμός μπορεί να αλλάξει περιοχές του εγκεφάλου, συμπεριλαμβανομένου του «κέντρου φόβου», που συνδέονται με την κατάθλιψη. Οι άνθρωποι που διαλογίζονται δείχνουν επίσης βελτιώσεις στην περιοχή του εγκεφάλου που ονομάζεται ιππόκαμπος και είναι ο τόπος των διεργασιών της μάθησης και της μνήμης.

  • Αυξάνει φυσικά τη διάθεση

Ο διαλογισμός σας βοηθά να αντιμετωπίσετε το άγχος και να αποκρίνεστε με μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στις δύσκολες καταστάσεις της ζωής, κάτι που μπορεί να αυξήσει την αυτοπεποίθησή σας και να σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα.

Ακολουθεί βίντεο διαλογισμού:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ