Δυσλειτουργία στο Taxisnet οδήγησε στην έκδοση λανθασμένων εκκαθαριστικών – Αφορά επιτηδευματίες


Τις  τελευταίες ημέρες, λόγω τεχνικού προβλήματος στην πλατφόρμα υποβολής φορολογικών δηλώσεων, παρουσιάστηκε μια σημαντική δυσλειτουργία όσον αφορά στα ποσά των παρακρατούμενων φόρων που είναι προσυμπληρωμένα στους σχετικούς κωδικούς εσόδων από επιχειρηματική δραστηριότητα στο έντυπο Ε1.

Εξαιτίας αυτού του προβλήματος δεν είναι ορθά, σε όλες τις περιπτώσεις, τα ποσά των παρακρατούμενων φόρων, γεγονός που αποτελεί τροχοπέδη στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων χιλιάδων επαγγελματιών, αφού κανείς πλέον δε ρισκάρει να υποβάλει δηλώσεις με λανθασμένα δεδομένα που επηρεάζουν την εκκαθάριση του φόρου.

Περαιτέρω, υπάρχουν αρκετές φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν με λανθασμένα ποσά παρακρατούμενων φόρων, αφού λόγω του σφάλματος της υπηρεσίας δεν ελήφθησαν υπόψη παρακρατηθέντες φόροι με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το τελικό ποσό φόρου.

Με απλά λόγια, όσοι έχουν υποβάλλει ήδη τη δήλωση τους ενδεχομένως να έχει υπολογιστεί λάθος ο φόρος ή η επιστροφή φόρου.

Εντός της ημέρας αναμένεται πως η ΑΑΔΕ θα ενημερώσει τους φορολογούμενους για το ζήτημα, ώστε να προβούν στην υποβολή τροποποιητικής δήλωσης.

Εκτιμάται πως όσοι υπέβαλαν ή υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις στο χρονικό διάστημα που υφίσταται το πρόβλημα και μέχρι τη διόρθωσή του θα ενημερωθούν με μήνυμα στην προσωποποιημένη πληροφόρηση για την υποβολή τροποποιητικής δήλωσης δίχως κυρώσεις.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ