Φωτιά στην Αχαΐα: Εντοπίστηκε εμπρηστικός μηχανισμός – Τι δείχνουν οι νέες έρευνες

Ξεκάθαρη εικόνα για το πώς ξεκίνησε η μεγάλη φωτιά της περασμένης Τετάρτης (28/07) στην Αχαΐα, αποκτά η Πυροσβεστική.

Τα ενδεχόμενο του εμπρησμού ή της αμέλειας ήταν τα πρώτα που άρχισαν να εξετάζουν οι αξιωματικοί της πυροσβεστικής υπηρεσίας Πατρών από τη στιγμή που έσβησαν οι φλόγες της καταστροφικής πυρκαγιάς στις παρυφές της Πάτρας.

Με την διερεύνηση των αιτιών που προκάλεσαν την φωτιά της Τετάρτης είχε επιφορτιστεί κλιμάκιο της πυροσβεστικής με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Οι έρευνες φαίνεται οτι άρχισαν να αποδίδουν και έτσι σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του The Best λίγο πάνω από τη Μ.Ο.Μ.Α. εντοπίστηκε εμπρηστικός μηχανισμός, τέσσερα ματσάκια από ξερά χόρτα – στάχυα ποτισμένα με καύσιμο, πάνω από τις αποθήκες πυρομαχικών.

Οι έρευνες συνεχίζονται και όλοι αναμένουν με αγωνία το αποτέλεσμά τους.

Προφανώς κάποιοι εκμεταλλευόμενοι το δυνατό αέρα, αποφάσισαν να κάψουν την πόλη με αυτοσχέδιους μηχανισμούς ανάφλεξης οι οποίοι αρκούν για να μετατρέψουν τα ακαθάριστα οικόπεδα και τα ξερά χόρτα σε πύρινη κόλαση.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή της Ελεκίστρας και μέσα σε λίγη ώρα επεκτάθηκε στο Σούλι και στην Καρυά, φτάνοντας μέχρι τον Ριγανόκαμπο, αφήνοντας πίσω της πέντε καμένα σπίτια ζημιές σε άλλα πέντε, καμένη γη και πολλές απορίες για τους λόγους που την προκάλεσαν.

Απορίες που σιγά σιγά λύνονται με την εξεύρεση των μέσων που χρησιμοποιήσαν οι εμπρηστές.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ