Καιρός: Ο καύσωνας ήρθε για να μείνει – Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει «κόκκινο» η θερμοκρασία


Σε εξέλιξη βρίσκεται κύμα καύσωνα το οποίο θα έχει μεγαλύτερη ένταση τις επόμενες ημέρες

Όπως ανέφερε ο κ. Τσατραφύλλιας το κύμα καύσωνα θα έχει μεγάλη διάρκεια, περίπου μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδος.

Σύμφωνα με τον μετερεωλόγο, για σήμερα Παρασκευή, θα φτάσουν τα θερμόμετρα τους 43 βαθμούς Κελσίου στην Αιτωλοακαρνανία και στους 42 βαθμούς Κελσίου στην Πελοπόννησο, σε περιοχές όπως η Λακωνία και η Αργολίδα. Στις Σέρρες ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 42 βαθμούς Κελσίου ενώ στην Θεσσαλία ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 44 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα ξεπεράσουμε το φράγμα την Παρασκευή των 41 βαθμών και ίσως αγγίξουμε 42 στα Δυτικότερα τμήματα του νομού. Στη Ρόδο και την Κρήτη, ο υδράργυρος θα φτάσει του 40 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Σάββατο θα έχει την ίδια ένταση. Θα δούμε θερμοκρασίες 44 βαθμούς Κελσίου στην Θεσσαλία, 43 βαθμούς Κελσίου στην Πελοπόννησο, 42 βαθμούς Κελσίου στις Σέρρες και την Έδεσσα.

Στα νησιά δεν θα είναι καλύτερη η κατάσταση, ο υδράργυρος εκεί θα φτάσει 38- 40 βαθμούς Κελσίου ίσως ξεπεράσει και τους 40 στα εσωτερικά τμήματα της Ρόδο και στην Νότια Κρήτη.

Αν και τα προγνωστικά στοιχεία των προηγούμενων εικοσιτετραώρων ανέφεραν ότι οι ζεστές μάζες θα εγκαταλείψουν τη χώρα μας το αργότερο την ερχόμενη Πέμπτη, 5 Αυγούστου, τα νέα δεδομένα πλέον κάνουν λόγο για επέκταση του χρονικού διαστήματος έως και τις 8 Αυγούστου!

Χαρακτηριστικό του καύσωνα, ο οποίος ήρθε για να… μείνει είναι το γεγονός πως θα είναι πολύ ζεστές και οι νύχτες.

Στα μεγάλα αστικά κέντρα η θερμοκρασία δεν θα υποχωρήσει ακόμα και τις βραδινές ώρες κάτω από τους 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική από το Σάββατο (31/7/2021) μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας ο υδράργυρος δεν θα κυλήσει κάτω από 30 βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Εκτός βέβαια από τις πάρα πολύ υψηλές θερμοκρασίες οι πολίτες θα έχουν να αντιμετωπίσουν και την αφρικανική σκόνη η οποία θα συνοδέψει την αφόρητη ζέστη» κατέληξε ο μετερεωλόγος.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ