Απαγόρευση κυκλοφορίας: Περιορισμένοι στη γειτονιά μας το Σαββατοκύριακο – Πότε «βρέχει» πρόστιμα

Κρίσιμο αναμένεται το Σαββατοκύριακο για την τήρηση των νέων μέτρων που εξήγγειλε ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς την Τετάρτη, με τα οποία επιβάλλονται χιλιομετρικοί περιορισμοί στην μετακίνηση για ψώνια και τράπεζες, ενώ για πρώτη φορά η βόλτα ή η άθληση με τον κωδικό 6 στο 13033 θα γίνεται αποκλειστικά με τα πόδια ή το ποδήλατο.

Αν και οι νέοι περιορισμοί ισχύουν από χθες, ωστόσο, το κατά πόσο θα πειθαρχήσουν οι πολίτες θα φανεί το Σαββατοκύριακο, όπου τον τελευταίο καιρό, εξαιτίας της καλοκαιρίας, παρατηρείται συνωστισμός στο παραλιακό μέτωπο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Πολίτες από βόρεια, δυτικά και νότια προάστια κατέβαιναν με το αυτοκίνητά τους σε Φλοίσβο, Βουλιαγμένη, Καβούρι, με τις παραλίες να γεμίζουν ασφυκτικά και τις εικόνες να θυμίζουν Αύγουστο.

Το νέο ωράριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, αλλαγές αποφασίστηκαν και στο ωράριο απαγόρευσης των μετακινήσεων για τα Σαββατοκύριακα.

Πρόκειται για μία μικρή χαλάρωση στο ωράριο περιορισμού των μετακινήσεων καθώς τα Σαββατοκύριακα δόθηκε παράταση μίας ώρας πριν την επιστροφή στο σπίτι.

Τις καθημερινές η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.

Εξαιρούνται η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα ως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί, λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών, ωστόσο, τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ξεκινάει από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το επόμενο πρωί.

Όσες περιοχές ανήκουν στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here