Ξέφυγε ο Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις για τους «μειονοτικούς»

Την Ελλάδα χρησιμοποίησε ως… επιχείρημα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου για τη μη συμμόρφωση της Τουρκίας στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), σχολιάζοντας την πρόσφατη απόφαση για τον Κούρδο πολιτικό ηγέτη Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

Σε συνέντευξή του στο CNN Turk, ανέφερε ότι η απόφαση του ΕΔΑΔ δεν συνάδει ούτε με άλλες αποφάσεις που έχει λάβει, ότι δεν είναι έννομη και ότι πρόκειται να αντιταχθούν σε αυτή ως Τουρκία.

Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα την Ελλάδα, η οποία επίσης δεν συμμορφώνεται με τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ για τη Δυτική Θράκη.

«Πόσα χρόνια είναι τώρα που Ελλάδα δεν εφαρμόζει σχετικές αποφάσεις για τους μειονοτικούς; Είχε μεταφερθεί στο ΕΔΑΔ η απαγόρευση της χρήσης του όρου “Τούρκος”. Αυτό που προσπαθώ να τονίσω είναι ότι κι άλλες χώρες δεν εφαρμόζουν αυτές τις αποφάσεις. Είναι δικαίωμά μας να κρίνουμε τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ», δήλωσε.

Μάλιστα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ έκανε και μαθήματα… διπλωματίας προς την ύπατη εκπρόσωπο της Ε.Ε. για την εξωτερική πολιτική, Φεντερίκα Μογκερίνι, λέγοντας ότι «ξεπέρασε τα όρια» ζητώντας την απελευθέρωση του Κούρδου πολιτικού.

Με πληροφορίες από: hurriyet.com, CNN Turk,


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here