Ροδάκινο: Πλούσια πηγή βιταμινών και αντιοξειδωτικών απαραίτητων για την υγεία


Μην ξεγελιέστε από το μικρό μέγεθος και το λεπτό δέρμα του ροδάκινου. Μόνο ένα μεσαίο ροδάκινο περιέχει έως και 13,2% της βιταμίνης C που χρειάζεστε κάθε μέρα. Αυτό το θρεπτικό συστατικό βοηθά το σώμα σας να επουλώνει πληγές και διατηρεί το ανοσοποιητικό σας σύστημα ισχυρό. Βοηθά επίσης να απαλλαγείτε από τις “ελεύθερες ρίζες” – χημικές ουσίες που έχουν συνδεθεί με τον καρκίνο επειδή μπορούν να βλάψουν τα κύτταρά σας.

  • Βοηθούν την όρασή σας

Ένα αντιοξειδωτικό που ονομάζεται βήτα-καροτένιο δίνει στα ροδάκινα το χρυσό-πορτοκαλί χρώμα τους. Όταν το τρώτε, το σώμα σας το μετατρέπει σε βιταμίνη Α, η οποία είναι το κλειδί για την υγιή όραση. Βοηθά επίσης να διατηρήσετε άλλα μέρη του σώματός σας, όπως το ανοσοποιητικό σας σύστημα, σε υγιή λειτουργία.

  • Ενισχύουν την πέψη

Ένα μεσαίο ροδάκινο μπορεί να σας δώσει έως και 6% έως 9% των φυτικών ινών που χρειάζεται το σώμα σας κάθε μέρα. Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες μπορούν να σας προστατεύσουν από προβλήματα υγείας όπως ο διαβήτης, οι καρδιακές παθήσεις και ο καρκίνος του παχέος εντέρου. Η λήψη αρκετών ινών μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας.

  • Βοηθούν να παραμείνετε σε ένα υγιές βάρος

Συγκεντρώνοντας λιγότερες από 60 θερμίδες, τα ροδάκινα δεν έχουν κορεσμένα λιπαρά, χοληστερόλη ή νάτριο. Και πάνω από το 85% ενός ροδάκινου είναι νερό. Επιπλέον, τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες είναι πιο χορταστικά.

  • Πάρτε τη βιταμίνη Ε σας

Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι είναι οι πιο γνωστές πηγές βιταμίνης Ε, αλλά τα ροδάκινα επίσης. Αυτό το αντιοξειδωτικό είναι σημαντικό για πολλά από τα κύτταρα του σώματός σας. Διατηρεί επίσης το ανοσοποιητικό σας σύστημα υγιές και βοηθά στη διεύρυνση των αιμοφόρων αγγείων για να αποφύγετε την πήξη του αίματος.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ