Χαρδαλιάς: Αν χρειαστεί θα ξανακλείσει η Μύκονος


Για τη Μύκονο σχολίασε ότι έκλεισε μετά από 8 ημέρες καθώς οι νέες συρροές σταμάτησαν αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα ξανακλείσει, μια εξέλιξη που απεύχεται η πολιτεία.

Για τα κρούσματα κορονοϊού στις «κόκκινες» περιοχές μιλήσε μεταξύ άλλων στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς έκανε λόγο για ασυδοσία στα νησιά υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, επισημαίνοντας ότι «δεν μπορεί σε κάθε μπαρ, σε κάθε κλάμπ να υπάρχει και από ένας αστυνομικός» για να κάνει ελέγχους.

«Σίγουρα υπάρχουν επιχειρηματίες και πολίτες που κρατούν τα μέτρα, αλλά κάποιοι άλλοι τα παραβιάζουν, υπάρχει ασυδοσία», τόνισε . «Επειδή πολύ εύκολα κάποιοι κάνουν κριτική», είπε, «όταν στην Μύκονο βλέπουμε τις συρροές να μειώνονται και βλέπουμε σταθεροποίηση της κατάστασης, αυτό σημαίνει πως τα μέτρα που πήραμε απέδωσαν. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα ξανακλείσει η Μύκονος», συμπλήρωσε.

«Δεν θελουμε να πάρουμε κανένα μέτρο, δεν στοχοποιούμε τα νησιά, εμείς λέμε ότι πρέπει να υπάρχει προσοχή. Αν δούμε όμως ότι κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές θα χρειαστεί να πάρουμε μέτρα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός.

Ειδικά για την Ίο ανέφερε ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει και είναι πρωτόγνωρη ειδικά στις νέες ηλικίες, ωστόσο πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι να ενισχύσει τους ελέγχους και όχι να λάβει περιοριστικά μέτρα.

«Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, ο ιός καλπάζει», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση επιχειρηματία της Ίου πως η κατάσταση είναι καλή και όλοι εμβολιασμένοι.

Ζήτησε να γίνει αντιληπτό ότι το θέμα δεν βρίσκεται στο γηγενή πληθυσμό, καθώς η μεγάλη αύξηση στα νησιά αυτά, προέρχεται από την κατηγορία των κρουσμάτων που σχετίζονται με την εργασία στους χώρους εστίασης και διασκέδασης.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε ότι οι περισσότεροι επιχειρηματίες εφαρμόζουν τα μέτρα αλλά οι λίγοι που δεν εφαρμόζουν τα μέτρα κάνουν τη διαφορά.

Σχετικά με την αστυνόμευση ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι δεν μπορεί να βρίσκεται ένας αστυνομικός σε κάθε μπαρ και κλαμπ 24 ώρες το 24ωρο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ