Νανοσωματίδια: Προσφέρουν ελπίδα σε όσους έχουν περιφερική αρτηριακή νόσο

Ένα πλασμίδιο είναι μια γενετική δομή σε ένα κύτταρο που μπορεί να αναπαραχθεί ανεξάρτητα από τα χρωμοσώματα και συχνά χρησιμοποιείται στο εργαστήριο για το χειρισμό των γονιδίων.

Ο Kytai Nguyen, ο επικεφαλής ερευνητής και καθηγητής βιομηχανικής έλαβε τριετή επιχορήγηση 442.549 $ από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας για το έργο. Με αυτά τα κεφάλαια, θα είναι σε θέση να παρέχει δύο διδακτορικούς φοιτητές και τέσσερις προπτυχιακούς φοιτητές, οι οποίοι θα αποκτήσουν εμπειρία σχετικά με τις κυτταρικές μελέτες και την κατασκευή και χαρακτηρισμό των νανοσωματιδίων.

«Αυτή η επιχορήγηση θα μπορούσε να μας βοηθήσει να βρούμε καλύτερους, λιγότερο επεμβατικούς τρόπους για τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν την περιφερική αρτηριακή νόσο», δήλωσε ο Nguyen. «Όταν οι αρτηρίες γίνουν περιορισμένες, είναι πιο δύσκολο γι’ αυτούς να μεταφέρουν οξυγόνο και αίμα σε αυτό το μέρος του σώματος, συνήθως στο πόδι για PAD. Μπορεί να οδηγήσει σε μυϊκό πόνο και μούδιασμα ακόμη και όταν είναι σε ηρεμία, μαζί με επακόλουθες επιπλοκές όπως κρίση ισχαιμίας στα άκρα, εγκεφαλικό επεισόδιο και καρδιακή προσβολή».

Η περιφερική αρτηριακή νόσος πλήττει περισσότερα από 200 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως και σχετίζεται με υψηλά ποσοστά ακρωτηριασμού, νοσηρότητας και θνησιμότητας. Ο Nguyen είπε ότι αυτή η έρευνα θα μειώσει αυτές τις επιπλοκές και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ασθενών με PAD.

«Τα νανοσωματίδια που αναπτύσσουμε είναι βιοαποικοδομήσιμα και θα προσφέρουν ένα συνδυασμό πλασμιδίων που προστατεύουν τα κύτταρα υπό πίεση και διευκολύνουν την αποτελεσματική ανάπτυξη νέων αιμοφόρων αγγείων για να γεφυρώσουν τις στενές αρτηρίες και να αποκαταστήσουν την παροχή αίματος», δήλωσε ο Nguyen. «Επιπλέον, η έρευνα παράγει ξανά αιμοφόρα αγγεία μέσω της χρήσης νανοσωματιδίων και νανοτεχνολογίας για γονιδιακή θεραπεία».

Ο Michael Cho, πρόεδρος του Τμήματος Βιομηχανικής του UT Arlington, δήλωσε ότι η καινοτόμος έρευνα του Nguyen θα μπορούσε να προσφέρει ελπίδα σε όσους ζουν με το PAD.

“Εάν είναι επιτυχής, αυτή η νέα θεραπεία θα μπορούσε να περιγράψει μια λύση για τόσους πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που πάσχουν από αυτήν την κοινή ασθένεια”, δήλωσε ο Cho. «Δεν έχει γίνει καμία τρέχουσα έρευνα για τη διερεύνηση της χρήσης αυτών των πλασμιδίων για τη βοήθεια του PAD. Η χρήση αυτών των πλασμιδίων χρησιμοποιεί πρόσφατες εξελίξεις τόσο στη μηχανική αγγειακών ιστών όσο και στη νανοτεχνολογία”.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here