Τεχνολογία Υγεία: Με ταινία επιστημονικής φαντασίας μοιάζει η συμβολή της στην ιατρική περίθαλψη

Τεχνολογία Υγεία: Η τεχνολογία έχει μεταμορφώσει κάθε τομέα της σύγχρονης κοινωνίας και η υγειονομική περίθαλψη δεν αποτελεί εξαίρεση. Η νέα τεχνολογία βελτίωσε την ποιότητα της ιατρικής περίθαλψης με διάφορους τρόπους. Η τεχνολογία επιτρέπει στους ανθρώπους να έχουν πρόσβαση στις ιατρικές υπηρεσίες πιο βολικά, να διαχειρίζονται τις συνθήκες υγείας πιο αποτελεσματικά και να λαμβάνουν καλύτερο έλεγχο της υγείας τους.

Εδώ είναι οι τέσσερις τρόποι με τους οποίους η τεχνολογία βελτίωσε την ιατρική περίθαλψη:

  1. Ασφαλέστερες ιατρικές διαδικασίες Η νέα τεχνολογία έχει κάνει τις ιατρικές διαδικασίες ασφαλέστερες και αποτελεσματικότερες. Για παράδειγμα, η καινοτόμος τεχνολογία όπως οι θεραπείες με λέιζερ σημαίνει ότι οι χειρουργικές επεμβάσεις έχουν γίνει λιγότερο επεμβατικές και, ως εκ τούτου, λιγότερο επικίνδυνες. Πολλές χειρουργικές επεμβάσεις μπορούν τώρα να πραγματοποιηθούν ως χειρουργική επέμβαση κλειδαρότρυπας που μειώνει τους σχετικούς κινδύνους και βελτιώνει την περίοδο ανάρρωσης.
  2. Επαναστατικές ιατρικές θεραπείες

Η ιατρική τεχνολογία έχει προχωρήσει ταχύτατα και βελτίωσε την ποιότητα της περίθαλψης και της ιατρικής περίθαλψης των ασθενών. Για παράδειγμα, οι μηχανές ακτινογραφίας και μαγνητικής τομογραφίας υψηλής τεχνολογίας επιτρέπουν στους γιατρούς να εντοπίζουν όγκους σε πρώιμο στάδιο και να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικότερα τους καρκίνους. Το ποσοστό θανάτου από καρκίνο μειώνεται κάθε χρόνο λόγω βελτιώσεων στις θεραπείες καρκίνου, σύμφωνα με ιατρική συνέντευξη του Living Magazine.

Η τεχνολογία έχει φέρει επανάσταση σε μια ευρεία επιλογή ρυθμίσεων υγειονομικής περίθαλψης, συμπεριλαμβανομένων νοσοκομείων, χειρουργών ιατρών, γραφείων φυσικοθεραπείας και κέντρων αποκατάστασης.

Οι ασθενείς έχουν πλέον καλύτερη πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη και ως αποτέλεσμα είναι ότι τα ποσοστά ανάκαμψης έχουν αυξηθεί.

  1. Εφαρμογές υγείας και φυσικής κατάστασης

Οι εφαρμογές υγείας και φυσικής κατάστασης είναι εξαιρετικά δημοφιλείς και έχουν σημειώσει σημαντικές βελτιώσεις με την πάροδο των ετών.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή υγείας για να παρακολουθείτε τη διατροφή σας, την άσκηση, τον καρδιακό ρυθμό, τον ύπνο και πολλά άλλα. Αυτές οι εφαρμογές βοηθούν τους ανθρώπους να ελέγχουν την υγεία τους και να ενθαρρύνουν υγιεινές επιλογές τρόπου ζωής.

Μερικές από τις πιο δημοφιλείς διαθέσιμες εφαρμογές υγείας και φυσικής κατάστασης είναι τα Fitbit, MyFitnessPal και Headspace.

Οι ασθενείς μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν συστήματα παρακολούθησης στο σπίτι για να παρακολουθούν τα ζωτικά τους σημεία και να παρακολουθούν τις συνθήκες υγείας. Τα εργαλεία απομακρυσμένης παρακολούθησης όπως οι βηματοδότες είναι ιδανικά για ασθενείς με χρόνιες παθήσεις όπως καρδιακές παθήσεις.

Αυτά τα απομακρυσμένα εργαλεία εξοικονομούν πολύτιμους πόρους υγειονομικής περίθαλψης καθώς οδηγούν σε λιγότερα ταξίδια στο γραφείο ή το νοσοκομείο του ιατρού. Μπορεί επίσης να δώσουν στους ασθενείς σιγουριά, επιτρέποντάς τους να ελέγχουν τα ζωτικά τους σημεία και να εντοπίζουν τυχόν προβλήματα γρήγορα.

  1. Πύλες ασθενών

Η μετάβαση στα ηλεκτρονικά αρχεία υγείας ήταν ένα μεγάλο βήμα στη βιομηχανία υγειονομικής περίθαλψης. Τα ηλεκτρονικά αρχεία επιτρέπουν στους επαγγελματίες του ιατρικού τομέα να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες των ασθενών γρηγορότερα και πιο αποτελεσματικά. Αυτό βελτιώνει τη φροντίδα των ασθενών και εξοικονομεί πολύτιμους πόρους μέσα στις ρυθμίσεις της υγειονομικής περίθαλψης.

Οι ασθενείς μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση στα ιατρικά τους αρχεία μέσω διαδικτυακών πυλών ασθενών. Σύμφωνα με το micromd.com, αυτό το εργαλείο «βελτιώνει τις σχέσεις ασθενών-ιατρών, βελτιώνει τη φροντίδα των ασθενών και δίνει καλύτερα κλινικά αποτελέσματα». Επιτρέποντας στους ασθενείς να έχουν πρόσβαση στα ιατρικά τους αρχεία στο Διαδίκτυο, βελτιώνουν επίσης τις ροές εργασίας εντός των ιατρικών εγκαταστάσεων και βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα. Το προσωπικό της υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να επικεντρώσει την προσοχή του σε βασικά καθήκοντα και να αφιερώσει λιγότερο χρόνο για να απαντήσει σε κλήσεις ασθενών ή να απαντήσει σε μηνύματα και ερωτήσεις.

Συμπέρασμα

Η τεχνολογία έχει μεταμορφώσει την ιατρική περίθαλψη και βελτιώνει την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης και των εγκαταστάσεων θεραπείας. Η ιατρική τεχνολογία συνεχίζει να εξελίσσεται και νέο λογισμικό και εργαλεία αναπτύσσονται συνεχώς. Ας ελπίσουμε ότι η τεχνολογία θα συνεχίσει να εξελίσσεται και να βελτιώνει την ποιότητα των υπηρεσιών ιατρικής περίθαλψης και υγείας για όλους.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here