Σκρέκας: Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος λόγω καύσωνα – 35% υψηλότερη η ζήτηση


Όπως αναφέρει ο Κώστας Σκρέκας ο καύσωνας αναπόφευκτα θα δημιουργήσει ανάγκη για μεγαλύτερη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, από τη Δευτέρα (2/8), όμως όπως τόνισε δεν έχουν προγραμματιστεί διακοπές ρεύματος

Οι υψηλές θερμοκρασίες λόγω καύσωνα έχουν οδηγήσει σε επίπεδα ρεκόρ, τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, υπογράμμισε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το βράδυ της Δευτέρας (2/8) λόγω του καύσων η ζήτηση ίσως να ξεπεράσει το 20%-35% φτάνοντας περίπου τις 10.000 μεγαβατόρες.

Ο Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες για εξοικονόμηση ενέργειας κυρίως τις βραδυνές ώρες από τις 9 έως τις 12, κλείνοντας τα περιττά φώτα και ρυθμίζοντας τα κλιματιστικά σε σταθερή θερμοκρασία 26 βαθμών Κελσίου.

Οίδιος τόνισε ότι δεν υπάρχει προγραμματισμός για διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος. Διαβεβαίωσε ότι το ηλεκτρικό σύστημα είναι θωρακισμένο, οι θερμικές μονάδες της ΔΕΗ που είναι απαραίτητες για να παρέχουν ενέργεια είναι διαθέσιμες, ενώ ο ΑΔΜΗΕ και η ΔΕΔΔΗΕ με όλο τους το προσωπικό βρίσκονται σε επιφυλακή για να αντιμετωπιστεί το όποιο θέμα προκύψει.

Στο ερώτημα εάν υπάρχει κίνδυνος για μπλακ άουτ απάντησε ότι έχει γίνει ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες κινήσεις για να διασφαλιστεί ότι η ενέργεια που χρειάζεται υπάρχει διαθέσιμη και από την παραγωγή των εργοστασίων αλλά και με εισαγωγές όπου χρειάζεται.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ