Καρράς: Μάγεψε το κοινό της εκπομπής «ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΟ MEGA»

Βασίλης Καρράς και ο Νίκος Μακρόπουλος είχαν ετοιμάσει μια μεγάλη γιορτή για τους τηλεθεατές του MEGA. «Μην χάσετε την παράσταση… Θα είναι καταπληκτική» ανέφερε ο Βασίλης Καρράς και προσκάλεσε το κοινό στο γλέντι του.Tο αφιέρωμα ξεκίνησε με μια από τις τελευταίες επιτυχίες του Βασίλη Καρρά «Τυπικές Σχέσεις» σε μουσική και στίχους του Δημήτρη Ξυπολιά. Το κομμάτι κυκλοφόρησε το 2020 και περιλαμβάνεται στο δίσκο «Ρωτάς αν σ’ έχω ερωτευθεί».

Σε αυτή τη μουσική γιορτή, οι τηλεθεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουμε τις αμέτρητες επιτυχίες των δύο αγαπημένων τραγουδιστών αλλά και ένα μοναδικό αφιέρωμα στον αξέχαστο Στέλιο Καζαντζίδη. Δίπλα τους στο μουσικό ταξίδι: από την Κρήτη, ο Νίκος Ζωιδάκης, από την Ήπειρο, ο Γιάννης Καψάλης και από τον Πόντο, ο Ματθαίος Τσαχουρίδης. Συμμετέχουν ο Δημήτρης Χρυσοχοΐδης και ο Μάκης Σεβίλογλου.

Ο Νίκος Ζωιδάκης ανέβηκε στη σκηνή της διαδικτυακής συναυλίας με μια από τις χαρακτηριστικές του μαντινάδες. «Σε δύο ομάδες αίματος το αίμα μου ανήκει / Η μία Κρήτη λέγεται και η άλλη Σαλονίκη». Ο γνωστός κρητικός λυράρης συνόδεψε τον Βασίλη Καρρά στην «Αστροφεγγιά» του 2016 και τον δίσκο «Τα καλύτερα ταξίδια». Στη συνέχεια ο μουσικός ερμήνευσε χαρακτηριστικά τραγούδια κυρίως της κρητικής παράδοσης που αγαπάει πολύ το κοινό. «Μαύρα μου μάτια», «Ο πραματευτής 12 χρονών κοπέλι» πολλές πολλές μαντινάδες.

Ένας από τους πιο ταλαντούχους εκπροσώπους της ποντιακής λύρας, ο Ματθαίος Τσαχουρίδης εντυπωσίασε το κοινό στην εκπομπή «Στο σπίτι με το MEGA». Ο εξαιρετικός οργανοπαίχτης ερμήνευσε μεταξύ άλλων τα τραγούδια: «Σεράντα Μήλα», «Αλάρωτος Σεβντάλης», «Για έλα για θα έρχουμαι» και «Ντως καμπάνα». Ο Τσαχουρίδης παίζει λύρα από την ηλικία των 9 ετών και έχει βραβευθεί πολλές φορές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τον Ιανουάριο του 2005 ο Ματθαίος κέρδισε το Πρώτο Βραβείο του Ιδρύματος Τεχνών Βρετανίας, ως ο καλύτερος ερμηνευτής παραδοσιακού οργάνου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει συμμετάσχει ως σολίστας με την ποντιακή λύρα στα φεστιβάλ παγκόσμιας μουσικής WOMAD και WOMEX, στην Όπερα του Παλέρμο στη Σικελία για την UNESCO και στο Royal Albert Hall του Λονδίνου.

 

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here