Στρες: Απλά βήματα για να απαλλαγείτε εύκολα και γρήγορα

Πρέπει να μοιραζόμαστε αυτά που σκεφτόμαστε και νιώθουμε. Οι φίλοι, η οικογένεια, ακόμα και ένας ειδικός αν πιστεύουμε ότι δεν μπορούμε να τα εκφράσουμε αλλού, θα μας κάνει πολύ μεγάλο καλό. Αν κλειδώνουμε μέσα μας τα αρνητικά μας συναισθήματα, προκαλούμε τεράστιο κακό στην ψυχική μας υγεία, όπως και – μακροπρόθεσμα – στην σωματική.

Μέσα στα οφέλη της yoga, ίσως και το κυριότερο, είναι ότι μας βοηθά να διαχειριζόμαστε καλύτερα το στρες, και να είμαστε πιο ψύχραιμοι στην καθημερινή μας ζωή. Η αναπνοή μας γίνεται κοφτή και απότομη όταν αγχωνόμαστε, και αυτό επιδεινώνει το πρόβλημα. Προσπαθήστε να εστιάσετε στην αναπνοή σας και να πάρετε αργές, βαθιές ανάσες για να ηρεμήσετε.

Νιώθουμε συνέχεια πίεση να τα καταφέρουμε και να τα προλάβουμε όλα: δουλειά, κοινωνικές υποχρεώσεις, ελεύθερο χρόνο… Μερικές φορές, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βάλουμε τις προτεραιότητές μας σε μια σειρά και να πούμε όχι σε ό,τι μας κρατάει πίσω.

Προσπαθήστε, για λίγη ώρα κάθε μέρα, να κλείσετε εντελώς το κινητό σας, να κλείσετε τα μάτια και να χαλαρώσετε. Η εμμονή που έχουμε οι περισσότεροι με το κινητό μας μπορεί να μας κοστίσει την ψυχική μας υγεία με πολλούς (και τρομακτικούς) τρόπους, όπως έχουν δείξει αναρίθμητες μελέτες.

Μια σωστή, ισορροπημένη διατροφή μπορεί να μας προστατεύσει από το υπερβολικό στρες, καθώς μας παρέχει βιταμίνες και μέταλλα που το σώμα μας χρειάζεται για να ρυθμίζει τις λειτουργίες του—μία εκ των οποίων είναι και η έκκριση κορτιζόλης. Φρούτα, λαχανικά και άλιπη πρωτεΐνη, λοιπόν.

Πάμε για περπάτημα ή για γυμναστική, γενικότερα, καθώς η γυμναστική είναι από τους πιο δυνατούς συμμάχους μας εναντίον στο στρες. Συγκεκριμένα, όμως, αν μένετε κοντά στην φύση, βγείτε για περπάτημα, καθώς έρευνες έχουν αποδείξει ότι το περπάτημα στην φύση είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για να μας ανακουφίσει από το στρες.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here