ΗΠΑ – Φάουτσι: Η χώρα δεν θα επιστρέψουν σε lockdown παρά τους κινδύνους της παραλλαγής Δέλτα


Ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του προέδρου Τζο Μπάιντεν, Άντονι Φάουτσι, δήλωσε σήμερα πως δεν αναμένει οι ΗΠΑ να επιστρέψουν σε λοκντάουν, παρά τους αυξανόμενους κινδύνους μόλυνσης από την Covid-19, που θέτει η παραλλαγή Δέλτα.

«Δεν νομίζω ότι θα δούμε λοκντάουν», είπε ο Φάουτσι, σε δηλώσεις του στην εκπομπή This Week του τηλεοπτικού δικτύου ABC.

«Νομίζω ότι έχουμε επαρκές ποσοστό ανθρώπων στη χώρα, όχι επαρκές για να συντρίψουμε την έξαρση, όμως πιστεύω αρκετό, που δεν θα μας επιτρέψει να βρεθούμε στην κατάσταση, στην οποία ήμασταν τον περασμένο χειμώνα».

Αν και ο Φάουτσι δεν πιστεύει πως οι ΗΠΑ θα χρειαστεί να ξανακλείσουν, όπως πέρυσι, προειδοποίησε από το ABC ότι «η κατάσταση θα επιδεινωθεί», καθώς η παραλλαγή Δέλτα συνεχίζει να διασπείρεται.

«Έχουμε 100 εκατομμύρια ανθρώπους σε αυτήν τη χώρα που πληρούν τις προϋποθέσεις για εμβολιασμό, αλλά που δεν εμβολιάζονται», τόνισε.

Ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων που καταγράφονται καθημερινά έχει σχεδόν διπλασιαστεί τις τελευταίες 10 ημέρες και ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται αυξάνεται σε πολλές πολιτείες, σύμφωνα με μια ανάλυση του Ρόιτερς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ