Εμβόλια κορονοϊού: Pfizer και Moderna αύξησαν τις τιμές στην ΕΕ

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις – Εμβόλιο κατά του κορονοϊού – Όλες οι ειδήσεις: Η Pfizer και η Moderna αύξησαν τις τιμές των εμβολίων τους για τον COVID-19 στις πιο πρόσφατες συμβάσεις που σύναψαν με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την προμήθειά τους, έγραψε την Κυριακή (1/8)η εφημερίδα Financial Times.

Η νέα τιμή του σκευάσματος των Pfizer/BioNTech είναι 19,50 ευρώ (23,15 δολάρια) ανά δόση, έναντι 15,50 ευρώ στις προηγούμενες συμφωνίες, κατά την εφημερίδα, σε γνώση της οποίας περιήλθε η πιο πρόσφατη σύμβαση.

Η τιμή αυτού της Moderna είναι 21,48 ευρώ (25,50 δολάρια) ανά δόση, από 19 ευρώ στην πρώτη συμφωνία προμήθειας, είναι πάντως χαμηλότερη από την τιμή των 28,50 δολαρίων στην οποία είχαν καταλήξει προηγουμένως οι δύο πλευρές, διότι η παραγγελία είναι μεγαλύτερη, σύμφωνα με το δημοσίευμα των FT, που επικαλέστηκαν πηγή ενημερωμένη για τη διαπραγμάτευση.

Η Pfizer δεν θέλησε να σχολιάσει τη σύμβασή της με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επικαλούμενη τη ρήτρα εμπιστευτικότητας που περιέχει. «Πέραν των λογοκριμένων αποσπασμάτων τους που δημοσιοποιούνται από την Κομισιόν, το περιεχόμενο (των συμβάσεων) παραμένει εμπιστευτικό, κατά συνέπεια δεν θα σχολιάσουμε», περιορίστηκε να αναφέρει η εταιρεία ερωτηθείσα σχετικά από το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Δεν ήταν διαθέσιμος άμεσα κάποιος εκπρόσωπος της Moderna.

Η Κομισιόν διαβεβαίωσε την περασμένη Τρίτη ως η ΕΕ οδεύει να επιτύχει τον στόχο να έχει εμβολιαστεί πλήρως τουλάχιστον το 70% του ενήλικου πληθυσμού της ως το τέλος του καλοκαιριού.

Το Μάιο, η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε κάνει γνωστό πως ανέμενε να έχει παραλάβει πάνω από ένα δισεκατομμύριο δόσεις εμβολίων για την COVID-19 από τέσσερις προμηθευτές ως τα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ