Ο ΣΥΡΙΖΑ βάλλει κατά του «επιτελικού κράτους» και του «απόντα» Μητσοτάκη


Την άποψη πως το πολυδιαφημισμένο -όπως το χαρακτηρίζουν- «επιτελικό κράτος» της κυβέρνησης όχι μόνο δεν μπορεί να διαχειριστεί καμία κρίση, αλλά αντίθετα έχει οδηγήσει στην πλήρη αποδιοργάνωση ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό, εκφράζουν από τη Κουμουνδούρου, με αφορμή το διήμερο-κόλαση που έζησε η Αχαΐα.

Την ίδια στιγμή, στο στόχαστρο τους μπαίνει και ο Κυριάκος Μητσοτάκη, τον όποιο χαρακτηρίζουν όχι μόνο «ανέμελο», αλλά και «απόντα».

Τα όσα συνέβησαν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στην Αχαΐα, με την πυρκαγιά να κατακαίει εκτάσεις και περιουσίες πολιτών, ήταν κατά τον ΣΥΡΙΖΑ μία ημέρα της «κανονικότητας». Όχι όπως την υπόσχονταν προεκλογικά ο πρωθυπουργός, αλλά εκείνης που κατά την άποψη τους έχει πλέον έχει παγιωθεί στις ζωές μας τα τελευταία δύο χρόνια. Ανικανότητα πρόληψης, σχεδιασμού και διαχείρισης των κρίσεων καταστάσεων, είναι μόνο μερικές από τις κατηγορίες που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτοξεύει κατά της κυβέρνησης.

Όπως αναφέρουν από τη Κουμουνδούρου, είναι αδιανόητο μία πυρκαγιά που ξεκίνησε τη περασμένη εβδομάδα στη πραγματικότητα, να προκαλεί τέτοια καταστροφή. Η εικόνες αυτές, λένε, έδειξαν με πολύ σκληρό τρόπο τη πραγματικότητα που βιώνει η χώρα. Η πυροσβεστική έχει πλήρως αποδιοργανωθεί και η κυβέρνηση ενδιαφέρεται μονάχα για την επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος.

Το θέμα, όμως, για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο τα όσα έγιναν στην Αχαΐα τις τελευταίες ημέρες, αλλά το γεγονός πως το λεγόμενο «επιτελικό κράτος» διαχειρίζεται όλες τις δύσκολες καταστάσεις με τον ίδιο τρόπο. Επιπόλαια, χωρίς σχέδιο, αλαζονικά και προπάντων με στόχο την απόκρυψη της αλήθειας – κατηγορώντας για το τελευταίο και μεγάλη μερίδα των Μέσων Ενημέρωσης, για τα οποία σχολιάζουν ότι αποκρύπτουν από τους πολίτες τα πραγματικά γεγονότα.

Τα όσα συμβαίνουν στη χώρα τους τελευταίους μήνες με την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και σε κάθε πτυχή της πολιτικής προστασίας, έχει αντικατασταθεί από την «ατομική ευθύνη», με τη κυβέρνηση να προσπαθεί να αποποιηθεί των ευθυνών της, μετακυλώντας όλα τα λάθη της σε τρίτους, κατά προτίμηση στους πολίτες. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν από τη Κουμουνδούρου, καθώς ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει ούτε ένα κομμάτι του κρατικού μηχανισμού που να μην τελεί υπό διάλυση, συμπεριλαμβανομένης και της αστυνομίας.

Την ίδια πάντως στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ βάλει ευθέως κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα να τον χαρακτηρίζουν «ανέμελο» και «απόντα». «Δεν είναι η ώρα για την απόδοση ευθυνών. Τουλάχιστον όμως όσοι έχουν ευθύνη ας μην προκαλούν, είτε με δηλώσεις αυτοθαυμασμού είτε με σέλφι από παραλίες», έγραψε χθες στα κοινωνικά δίκτυα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, φωτογραφίζοντας εμμέσως, πλην σαφώς, τον πρωθυπουργό που βρίσκονταν στα Χανιά το σαββατοκύριακο.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον αρχηγό του κινήθηκε συνολικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που επιτέθηκε κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Το θέαμα του πρωθυπουργού, που δημοσιοποιεί σέλφι από τις παραλίες, ενώ η χώρα δοκιμάζεται και η Αχαΐα φλέγεται, είναι τουλάχιστον απογοητευτικό. Επειδή ενδέχεται να μην πιάνει σήμα εκεί που βρίσκεται, τον ενημερώνουμε ότι η αναζωπύρωση της πυρκαγιάς που έκαιγε από τη Δευτέρα και υποτίθεται ότι είχε ελεγχθεί, με χαμηλής έντασης ανέμους έκαψε τη μισή Αχαΐα μαζί με δεκάδες σπίτια και περιουσίες», ανέφερε σε ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.​

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ