Κάτω από τα 40.000 δολάρια υποχωρεί ξανά το Bitcoin


Χοντρό παιχνίδι εξακολουθεί να παίζεται με το Bitcoin, η τιμή του οποίου καταγράφει συνεχείς διακυμάνσεις και διαμορφώνεται ξανά σήμερα κάτω από τα 40.000 δολάρια, ενώ το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου είχε υποχωρήσει ακόμη και κάτω από 30.000 δολάρια.

Η άνοδος του Bitcoin ξεκίνησε από τις 22 Ιουλίου όταν το μεγάλο αφεντικό της Tesla, ο Ελον Μασκ, με νέα του παρέμβαση στήριξε το κρυπτονόμισμα λέγοντας ότι η εταιρεία του μπορεί να ξεκινήσει ξανά να το δέχεται ως μέσο πληρωμής. Τον Μάιο ο Μασκ είχε δηλώσει ότι θα σταματήσει να δέχεται η εταιρεία του πληρωμές στο κρυπτονόμισμα προκαλώντας τότε μεγάλη υποχώρηση στην τιμή του.

Στη συνέχεια, το Bitcoin έλαβε νέα ώθηση από την κίνηση της Amazon να βάλει αγγελία για στέλεχος που γνωρίζει από την αγορά των ψηφιακών νομισμάτων. Η κίνηση αυτή οδήγησε το bitcoin σε άνοδο 14% μέσα σε λίγα μόλις 24ωρα. Οπως ανέφερε η Amazon, αναζητά στέλεχος με «βαθιά γνώση», όπως τη χαρακτήρισε, «του οικοσυστήματος των κρυπτονομισμάτων και των σχετιζόμενων τεχνολογιών». Σύμφωνα με την περιγραφή της θέσης εργασίας από την Amazon το νέο υψηλόβαθμο στέλεχος θα ενταχθεί στην ομάδα που κανονίζει το πώς γίνονται αποδεκτές οι πληρωμές από τον ιντερνετικό γίγαντα, υπονοώντας ότι η εταιρεία μπορεί στο κοντινό μέλλον να δέχεται πληρωμές και σε κρυπτονομίσματα.

Πηγές σε διεθνή μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Amazon μπορεί να αρχίσει να δέχεται Bitcoin ως μέσο πληρωμών για αγορές ακόμη και μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Σε περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο μπορεί να υπάρξουν σημαντικές επιπτώσεις σε όλο τον κλάδο των ηλεκτρονικών συναλλαγών καθώς η Amazon είναι ο μεγάλος ηγέτης στον χώρο δίνοντας τον τόνο για την εξέλιξη της τεχνολογίας.

Η Amazon πάντως προς το παρόν δεν έχει παραδεχτεί ότι θα κάνει κάτι τέτοιο, κάνοντας λόγο για φήμες και πως το μόνο που την ενδιαφέρει προς το παρόν είναι να εξετάσει πιο στενά τον κλάδο των κρυπτονομισμάτων.

Οι εξελίξεις αυτές σε συνδυασμό με τις παρεμβάσεις γνωστών επιχειρηματιών όπως ο Μασκ έχουν κάνει ασανσέρ τις τιμές.

Τον Μάιο o Μασκ ανακοίνωσε ότι η εταιρεία του θα σταματήσει να δέχεται Bitcoin ως μέσο πληρωμής επικαλούμενος περιβαλλοντικές ανησυχίες επειδή χρειάζονται μεγάλες ποσότητες ηλεκτρισμού για την παραγωγή του κρυπτονομίσματος. Για τα Bitcoin απαιτούνται μεγάλες ποσότητες ενέργειας όταν υπολογιστές υψηλής ισχύος ανταγωνίζονται άλλα τέτοια μηχανήματα για την επίλυση σύνθετων μαθηματικών εξισώσεων. Πρόκειται για διαδικασία που απαιτεί τεράστιες ποσότητες ενέργειας που – επί του παρόντος τουλάχιστον – αποτελούν ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από ορυκτά καύσιμα, ιδίως άνθρακα.

Με τις τρέχουσες τιμές, η εξόρυξη (mining) του Bitcoin σε όλο τον κόσμο καταναλώνει περίπου την ίδια ποσότητα ενέργειας ετησίως με αυτή που χρειαζόταν το 2019 ολόκληρη η Ολλανδία, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου του Cambridge και του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ