Καύσωνας: Ποιες είναι οι ώρες αιχμής για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος


Έκκληση για τον περιορισμό της χρήσης ηλεκτρικού ρεύματος, στο μέτρο του δυνατού, κατά τις ώρες αιχμής, απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τη βοήθεια των καταναλωτών ώστε να περιοριστεί η χρήση ηλεκτρικού ρεύματος κατά τις ημέρες του καύσωνα, κυρίως τις ώρες αιχμής, ζήτησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, είναι οι μεσημεριανές ώρες από τη 1 μέχρι τις 3, αλλά κυρίως οι βραδινές ώρες από τις 6 – 7 το απόγευμα μέχρι τις 10 – 11 το βράδυ. «Αν έπρεπε να το εξηγήσουμε με απλά λόγια είναι εκείνες οι ώρες όπου δυστυχώς, επειδή έχει δύσει ο ήλιος δεν έχουμε στη διάθεσή μας τη σημαντική ενέργεια η οποία παράγεται από τα φωτοβολταϊκά τα οποία έχουμε εγκατεστημένα στη χώρα».

«Πώς μπορούμε λοιπόν όλοι να βοηθήσουμε αυτήν την προσπάθεια. Με το να ρυθμίσουμε τη θερμοκρασία του κλιματιστικού μας σταθερά στους 26 βαθμούς, με το να κλείνουμε -όσο αυτό είναι εφικτό- τους ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες ειδικά το βράδυ τις ώρες μεταξύ 7 και 10 και να περιορίζουμε όσο γίνεται συνολικά την κατανάλωση. Να κλείνουμε τα φώτα ειδικά εκείνες τις ώρες. Έχουμε όπως είπε και ο Υπουργός, ο πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ, ο πρόεδρος του ΔΕΔΔΗΕ, ο ρυθμιστής μας (ΡΑΕ), εξετάσει όλα τα πιθανά σενάρια, είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε και αυτήν την πρόκληση. Και με τη βοήθεια και των καταναλωτών θα τα καταφέρουμε και αυτή τη φορά» πρόσθεσε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ