ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη: Μπάνιο με κρύο νερό, σβηστά φώτα και η ευθύνη στους πολίτες

Επίθεση σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα όσα είπε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στον ΑΔΜΗΕ και τις προτροπές του προς τους πολίτες για οικονομία στο ρεύμα και το νερό, εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, που κατηγορεί τη κυβέρνηση για παντελή έλλειψη σχεδίου για την αντιμετώπιση του καύσωνα.

«Όταν τη περασμένη εβδομάδα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, άκουγε τους ειδικούς και ζητούσε κατάρτιση σχεδίου για την αδιάλειπτη ηλεκτροδότηση μέσα στον καύσωνα, το Μέγαρο Μαξίμου απαντούσε με αλαζονεία και ειρωνείες», αναφέρει σε ανακοίνωση του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η Κουμουνδούρου, με σαφή ειρωνική διάθεση σχολίασε την παρουσία του πρωθυπουργού στη σύσκεψη του ΑΔΜΗΕ, υποστηρίζοντας πως «σήμερα, κατόπιν εορτής και αφού σε πολλές περιοχές της χώρας έχουν ήδη ξεκινήσει οι διακοπές ρεύματος εν μέσω πρωτοφανούς καύσωνα, ο κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε να αφήσει για λίγο τις διακοπές του για να παραστεί για τα μάτια του κόσμου σε έκτακτη σύσκεψη στον ΑΔΜΗΕ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ για ακόμα μία φορά υποστηρίζει πως η κυβέρνηση βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου, παντελώς απροετοίμαστη για να αντιμετωπίσει τον καύσωνα, μετατοπίζοντας της δικές της ευθύνες στους πολίτες. «Αναρωτιόμαστε σε τι ακριβώς συνέβαλε η παρουσία του εκεί, πέραν του να μεταβιβάσει για άλλη μια φορά την ευθύνη στους πολίτες. Αφού το μόνο καινούριο που ακούσαμε είναι οι προτροπές να κλείνουμε τα φώτα και να κάνουμε μπάνιο με κρύο νερό τις ώρες αιχμής, μήπως και αντέξει το δίκτυο. Για την ευθύνη και το σχέδιο της Πολιτείας να ανταποκριθεί σε ένα εδώ και πολλές ημέρες προαναγγελθέν καιρικό φαινόμενο, δεν ακούσαμε κουβέντα», συνεχίζει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τέλος, βάλλει κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για της αυξήσεις-φωτιά που έχει επιβάλει η ΔΕΗ το τελευταίο διάστημα, υπογραμμίζοντας πως «μπορεί οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά να πληρώνουν χρυσό το ρεύμα, με τις τελευταίες πρωτοφανείς αυξήσεις ως και 15% στα τιμολόγια, αλλά τα ακριβοπληρωμένα golden boys του κ. Μητσοτάκη και του επιτελικού κράτους δε σκέφτηκαν ποτέ να ετοιμάσουν σχέδιο για την επάρκεια του δικτύου σε περίοδο καύσωνα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ