Ισραήλ κρούσματα εμβολιασμοί: 4,94 εκατομμύρια πολίτες εμβολιάστηκαν κατά του κορωνοϊού [vid]

Ισραήλ κρούσματα εμβολιασμοί: Το υπ. Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.734 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό να φθάνει τους 801.461. Το ίδιο διάστημα, οι θάνατοι άλλων 33 ασθενών με την COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό της πανδημίας στους 5.889 νεκρούς ως εδώ. Οι ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση αυξήθηκαν σε 712 (+2 από την προηγουμένη) από το σύνολο των 1.110 ανθρώπων που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία. Ο αριθμός των επιλεγόμενων ενεργών κρουσμάτων μειώθηκε σε 37.472. Ο δείκτης αναπαραγωγής του ιού (R0) αυξήθηκε στο 1,02 — ξεπέρασε το 1 την Παρασκευή, για πρώτη φορά από την 20ή Ιανουαρίου, ενώ το Σάββατο βρισκόταν στο 1,01.

Τριπλάσιους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού από την Ελλάδα

Το Ισραήλ κατάφερε σε ορισμένες ημέρες να εμβολιάσει μέχρι και 104.000 πολίτες όταν στην Ελλάδα εμβολιάζονται 34.000 πολίτες καθημερινά. Το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση του Ισραήλ είναι πλέον οι τελευταίοι αρνητές του εμβολιασμού, οι οποίοι προέρχονται συνήθως από τους βαθιά θρησκευόμενους που δεν έχουν πεισθεί ακόμα για την αναγκαιότητα του εμβολίου. Οι επόμενες 25 ημέρες θα είναι κρίσιμες. Το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης για να γίνει η πρώτη covid free χώρα θα πρέπει να εντοπίσει και να πείσει για τον εμβολιασμό τους, τους τελευταίους αρνητές από τους οποίους προέρχεται και η πλειοψηφία των νέων κρουσμάτων.

Καραντίνα με βραχιολάκι

Επίσης, οι Ισραηλινοί που επιστρέφουν στην πατρίδα τους από το εξωτερικό έχουν πλέον επιλογή να εξαιρεθούν από την καραντίνα σε ξενοδοχείο μέχρι να διαπιστωθεί πως δεν είναι φορείς. Η κυβέρνηση του Ισραήλ μοίρασε τα 100 πρώτα βραχιολάκια μέσω των οποίων ο επιβάτης από το εξωτερικό θα ελέγχεται εάν τηρεί την καραντίνα στο σπίτι του διαφορά υπάρχει τσουχτερό πρόστιμο.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here