ΠΟΥ Κορωνοϊός: Η ταχύτητα των παραλλαγών αποτρέπει τα προηγούμενα αποτελεσματικά μέτρα προστασίας

ΠΟΥ Κορωνοϊός: Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η αύξηση που αναφέρθηκε την προηγούμενη Πέμπτη έληξε μια πτωτική τάση που συνέβαινε για έξι εβδομάδες, αναφέρει το πρακτορείο Associated Press. «Η εξάπλωση των παραλλαγών οδηγεί στην αύξηση, αλλά όχι μόνο», δήλωσε ο Δρ Hans Kluge, περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη, αναφέροντας ότι «επίσης το άνοιγμα της κοινωνίας όταν δεν γίνεται με ασφαλή και ελεγχόμενο τρόπο».

Η παραλλαγή του Ηνωμένου Βασιλείου εξαπλώνεται ραγδαία σε 27 χώρες της Ευρώπης και κυριαρχεί σε τουλάχιστον 10 σύμφωνα με τον αριθμό του ΠΟΥ: Βρετανία, Δανία, Ιταλία, Ιρλανδία, Γερμανία, Γαλλία, Κάτω Χώρες, Ισραήλ, Ισπανία και Πορτογαλία.

Η παραλλαγή Β.1.1.1 του Ηνωμένου Βασιλείου είναι 50 φορές πιο μεταδοτική, καθιστώντας την πιο ικανή να αποτρέψει τα μέτρα που ήταν προηγουμένως αποτελεσματικά, προειδοποίησαν οι ειδικοί του ΠΟΥ.

Στο προάστιο Bollate του Μιλάνου, ο ιός πέρασε από ένα νηπιαγωγείο και ένα γειτονικό δημοτικό σχολείο με εκπληκτική ταχύτητα. Σε λίγες μόνο μέρες, 45 παιδιά και 14 μέλη του προσωπικού είχαν δοκιμαστεί θετικά για την παραλλαγή του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στη Λομβαρδία, η οποία έφερε το βάρος της αύξησης της άνοιξης της Ιταλίας, οι θάλαμοι εντατικής θεραπείας γεμίζουν και πάλι καθώς περισσότερα από τα δύο τρίτα των νέων θετικών εξετάσεων είναι της βρετανικής παραλλαγής, ανέφεραν αξιωματούχοι υγείας την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι περιπτώσεις στα σχολεία μόνο του Μιλάνου αυξήθηκαν κατά 33% σε μια εβδομάδα.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου η εμφάνιση του πιο μεταδοτικού στελέχους B.1.1.1 έστειλε περιπτώσεις που ανέβηκαν τον Δεκέμβριο – ξεκινώντας αυστηρό lockdown, οι περιπτώσεις μειώθηκαν από τα υψηλά των 60.000 την ημέρα τον Ιανουάριο σε κάτω από 7.000 την ημέρα. Ωστόσο, μια μελέτη δείχνει ότι ο ρυθμός μείωσης επιβραδύνεται και η κυβέρνηση λέει ότι θα προχωρήσει προσεκτικά με σχέδια για τη μείωση του lockdown.

Εάν η ταχύτητα μετάδοσης της παραλλαγής του Ηνωμένου Βασιλείου δεν είναι αρκετή για να κάνει τους ανθρώπους να ανησυχούν, η παραλλαγή της Νοτίου Αφρικής υπάρχει τώρα σε 26 ευρωπαϊκές χώρες και προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία λόγω αμφιβολιών σχετικά με το κατά πόσον τα τρέχοντα εμβόλια είναι πλήρως αποτελεσματικά εναντίον της.

Wearing a mask to prevent the spread of COVID-19, former NBA basketball player Dirk Nowitzki, of Germany, helps other volunteers distribute food aid to the public during a North Texas Food Bank drive-thru event Thursday, Oct. 22, 2020, in Dallas. (AP Photo/LM Otero)

Η βραζιλιάνικη παραλλαγή, η οποία φαίνεται ικανή να επαναμολύνει τους ανθρώπους, εντοπίστηκε σε 15 ευρωπαϊκές χώρες.

Σε σχετικές ειδήσεις, η παραλλαγή του Ηνωμένου Βασιλείου είναι επίσης ανταγωνιστική σε άλλες παραλλαγές COVID στην πολιτεία της Φλόριντα των ΗΠΑ και είναι υπεύθυνη για to περίπου 15 – 20% των λοιμώξεων, αλλά η παραλλαγή μπορεί να αντιμετωπίσει έναν σκληρότερο αγώνα προσπαθώντας να κάνει μια επιστροφή στην πολιτεία επειδή οι υγειονομικές αρχές λένε ότι σχεδόν οι μισοί κάτοικοι της πολιτείας 65 ετών και άνω έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου COVID και σχεδόν το ένα τρίτο του πληθυσμού μπορεί να έχει ήδη μολυνθεί από τον ιό, αναφέρει η καθημερινή εφημερίδα Miami Herald.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here