Καβάλα: Άνδρας πυροβόλησε γάτα από το μπαλκόνι του


Ο δράστης παραδέχθηκε την ειδεχθή πράξη του: «Την πυροβόλησα γιατί… ανέβηκε τα σκαλοπάτια του σπιτιού μου», δήλωσε χαρακτηριστικά

Εδώ και πέντε περίπου χρόνια στη συνοικία της Νεάπολης [πρώην ΔΕΠΟΣ] στην Καβάλα έχουν αναφερθεί ουκ ολίγα περιστατικά κακοποίησης και θανάτωσης ζώων, αδέσποτων αλλά και δεσποζόμενων, χωρίς ωστόσο ποτέ να «πιαστεί» κάποιος και να λογοδοτήσει για τις απάνθρωπες πράξεις του.

Τα ξημερώματα της Τρίτης 13 Ιουλίου 2021, κάτοικος της συνοικίας άκουσε πυροβολισμούς να «έρχονται» από οικία κοντά στη δικιά του, αναγνωρίζοντας ότι το πιθανότερο είναι να προέρχονται από αεροβόλο όπλο.

Λίγο μετά, είδε μία από τις γάτες που ο ίδιος και η οικογένειά του φροντίζουν εντός της αυλής του σπιτιού [όλες εμβολιασμένες] αιμόφυρτη… Αμέσως κάλεσε κτηνίατρο που επιβεβαίωσε τον τραυματισμό από «σκάγια». Ευτυχώς, το ζώο σώθηκε και, με την κατάλληλη αγωγή και φροντίδα, το πιθανότερο είναι πως θα ζήσει.

Ακολουθώντας τα «ίχνη» του όπλου, ο εν λόγω οδηγήθηκε στον δράστη των πυροβολισμών. Έπειτα, μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα όπου και κατέθεσε μήνυση κατά του «γείτονά» του. Κινήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου, ο δράστης «πέρασε» τη νύχτα στο κρατητήριο, όπως προβλέπεται, και την επομένη απολογήθηκε ενώπιον του ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kavalapost, ο ίδιος, κάτοικος Καβάλας περίπου 60 ετών, παραδέχθηκε την πράξη του. «Πυροβόλησα τη γάτα γιατί ανέβηκε τα σκαλοπάτια του σπιτιού μου», είπε σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Του επελήφθη πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τον νέο Νόμο, η κακοποίηση και θανάτωση ζώου από πρόθεση είναι κακούργημα και τιμωρείται τόσο με την επιβολή διοικητικού προστίμου όσο και με ποινή φυλάκισης.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ