Φωτιά ΤΩΡΑ: Σε πύρινο κλοιό Μάνη, Μεσσηνία και Εύβοια – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις


Φωτιά ΤΩΡΑ: Εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί στη Μάνη – Εντολή για εκκένωση σε Βασιλίτσι, Λειβαδάκια, Άγιο Γεώργιο στη Μεσσηνία – Απομακρύνονται κάτοικοι στην Εύβοια

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται όλη η χώρα. Ειδικότερα πυρκαγιά ξέσπασε στην Καστανιά του δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας. Στο σημείο επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 1 ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη.

Πραγματοποιήθηκε προληπτική απομάκρυνση στους οικισμούς Καστάνια, Άγιος Νικόλαος και Κόκκινα Λουριά.

Φωτιά στο Μαντούδι Ευβοίας

Παράλληλα πυρκαγιές υπάρχουν στους οικισμούς δυτικά της Λίμνης Ευβοίας και ιδιαίτερα εκείνους που βρίσκονται στην παραλιακή ζώνη στο δρόμο από την Λίμνη ως τις Ροβιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες λόγω των ανέμων η φωτιά πήρε δυτική κατεύθυνση και κινείται προς τον οικισμό Χρόνια που είναι ανάμεσα σε Λίμνη και Ροβιές και οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής προσπαθούν να κάνουν μία ζώνη προστασίας. Οι παραθεριστές που βρίσκονται στην περιοχή προσπαθούν να κινηθούν σε περιοχές κοντά στη θάλασσα για λόγους ασφαλείας.

«Είμαστε σε επιφυλακή αλλά ακόμη δεν μας έχουν ζητήσει κάτι που να έχει σχέση με μεταφορά ανθρώπων που είναι εγκλωβισμένοι», δηλώνει στο ΑΠΕ ΜΠΕ το Λιμεναρχείο της Αιδηψού.

Στην περιοχή επιχειρούν 62 πυροσβέστες και 3 ομάδες πεζοπόρου 24 πυροσβεστικά οχήματα και 3 αεροσκάφη που παρεμβαίνουν ανάλογα τις ανάγκες και κυρίως σε μέτωπα που απειλούν οικισμούς στην παραλιακή ζώνη.

Βασιλίτσι Μεσσηνίας

Μαίνεται η φωτιά στο Βασιλίτσι Μεσσηνίας, η οποία πριν από λίγες ώρες είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο. Οι αρχές αποφάσισαν να προχωρήσουν στην προληπτική εκκένωση των περιοχών Βασιλίτσι, Λειβαδάκια και Άγιος Γεώργιος.

Στη μάχη της κατάσβεσης συνδράμουν 74 πυροσβέστες με 22 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη Οι κάτοικοι των παραπάνω περιοχών ενημερώθηκαν μέσω μηνύματος του 112.

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκαναν στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, και ο πρόεδρος του Βασιλιτσίου, Νίκος Τομαροπανάγος, η φωτιά που ξέσπασε χθες οφείλεται σε εμπρησμό. Όπως επεσήμαναν τέτοια περιστατικά είναι συνηθισμένα στο ίδιο σημείο τα καλοκαίρια. «Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη και υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές σε παραθεριστικές κατοικίες», υποστήριξε ο δήμαρχος Πύλου Νέστορος μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ